Forum avocaţi > Civil

Invitația are același rol cu citația

19-02-2023
Vizitator
Pe data de 7.02 am găsit în ușa apartamentului o hârtie denumită invitație de la o secție Poliție să mă prezint a doua zi să dau o declarație la o petiție. Având serviciu e dificil să mă îndoiesc de azi pe mâine. Nu am putut merge. Am primit prin poștă amendă de 750 de lei la L61/1991 art.31 alin 2 lit.c de 750 de lei iar stupoare la rubrica jumătate din cuantumul amenzii e trecut în cifre și litere 250 de lei. Întrebările mele ar fi:
1 Invitația e tot una cu citația dpv juridic?
2 Dacă este greșită suma la cuantumul amenzii este motiv de nulitate?
3 Este legal ca în cazul unei petiții să mă amendeze?
4 Cum pot să fac ca să evit să mă prezint la acest polițist de proximitate care și în trecut ne-a încălcat drepturile în alte cauze (acesta a fost dw 3 ori recuzat ). Cum să facem să nu mai aibă de a face cu noi ?
Mulțumesc din suflet pentru răspunsuri
Răspunde
 19-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui sa contestati procesul verbal prin care ati fost amendata, in termenul legal.

Referitor la dosarul in care sunteti citata, va trebui sa luati legatura cu politistul care efectueaza urmarirea penala, pentru a programa audierea, in caz contrar puteti fi adusa cu mandat sau amendata din nou.

Daca aveti nemultumiri cu privire la modul in care se efectueaza urmarirea penala, puteti formula o plangere impotriva masurilor si a actelor de urmarire penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.