Forum avocaţi > Civil

Contract vanzare-cumparare teren scris de mana

20-02-2023
Vizitator
Buna ziua,
Strabunicii mei au facut un contract de vanzare-cumparare de mana in care se stipuleaza ca este valabil pana la perfectarea documentului la notar. Tata este dat in judecata (ca si mostenitor al bunicii lui) de sotia celui care a facut contractul. Aceasta spune ca s-a facut in 1995 (pe contractul de mana nu este trecuta data, nici semnatura cumparatorului la finalul contractului si nici moneda in care s-a facut vanzarea...scrie ca s-au primit 200 000 ...). Pana in 2022 aceasta a platit impozitul si a luat produsele aferente pamantului, grau. Tata a cerut banii aferenti graului anul trecut stiind ca exista un fel de intelegere legata de grau facut acum mai multi ani dar nu a stiut detalii pana acum cand am primit o copie de la dna respectiva ocazie cu care ne da si in judecata. Tata nu a locuit niciodata in acea localitate, doar a ramas mostenitor. Bunicul i-a spus doamnei in repetate randuri sa vina sa faca actele pentru ca el nu este proprietar dupa decesul strabunicii iar el este tot mai in varsta si nu mai poate merge sa se inteleaga cu ea anual la moara... sper ca am prezentatat cat de cat bine situatia. Doamna cere sa ii platim pretul pietei al acelui hectar dar pana acum nu a venit cu acel contract de mana sa il facem la notar. Precizez ca tata i-a zis de cateva ori sa vina sa rezolve pentru ca va respecta cuvantul bunicilor lui. Doamna vrea sa facem contractul de vanzare-cumparrare acum prin instanta dar si 10 000 lei (valoarea pe care considera ca o are pamantul)
Răspunde
 20-02-2023

Ca și completare... Pământul este dat la asociație. Cei care ne dau în judecata plătesc impozitul și au luat în fiecare an produsele pământului. Dar familia mea a plătit mereu asociației taxa și pentru acea parcela. Ceea ce nu înțeleg este ca deși i s-a spus moștenitoare sa vină (în perioada în care și tata era în localitate) sa facă actele, nu a venit de 30 de ani. Iar acum cere și 10 mii lei pentru ce? Ca să își răscumpere tata pământul iar apoi sa i-l dea înapoi? Asta ne nedumereste
Răspunde
 21-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Speta dvs este destul de complexa, insa sfatul meu este ca tatal dvs sa formuleze intampinare si cerere reconventionala, in termenul legal, prin care sa solicite fie pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare, conform acelei chitante de mana, fie sa i se stabileasca dreptul de proprietate in urma uzucapiunii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.