Forum avocaţi > Civil

Suspendare premis

27-02-2023
Vizitator
Buna ziua. Poate sunteti gentili si ma ajute cu un raspuns.

Am avut un accident prin neacordare de prioritate, s-a soldat cu o victima, dar parchetul a clasat dosarul pt ca nu s-a produs niciuna dintre consecintele prevazute de art. 194 alin.1 din CP.

Am inteles ca risc sa-mi suspendeze permisul pe ceva timp. Eu in tot acest timp am avut dovada cu drept de prelungire. In ultimele 30 de zile nu am mai prelungit dovada.

Intrebarea mea este: cand o sa-mi suspendeze efectiv permisul(1,30,90,etc zile) ,se tine cont de zilele care nu am mai prelungit dovada? Va multumesc anticipat.
Răspunde
 28-02-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o cerere la Parchet sa vi se comunice ordonanta de clasare.

In acea ordonanta se va specifica si perioada in care va este suspendat dreptul de conducere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2023
Vizitator
Va multumesc pt. raspuns.
Am primit deja dosarul clasat pt vatamare corporala(inca astept definitiva), dar nu scrie nimic despre suspendare, scrie doar ca am incalcat codul rutier neacordand prioritate.
Eu stiam ca suspendarea ti-o comunica politia rutiera.
Eu momentan am dovada cu pos.de prelungire. Pe mine ma interesa mai mult o chestie:daca nu mai prelungesc dovada, se sustrag din suspendare zilele ce am ramas fara drept de condus?
"195/2002 modificari 2021
Art. 103 alin. (11) - În situația prevăzută la alin. (1) lit. c) și d), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c) și d) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3)."
Va multumesc
Răspunde
 02-03-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti cu ordonanta de clasare la serviciul rutier si solicitati restituirea permisului.

Deducerea perioadei este la latitudinea comandantului Serviciului rutier.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.