Forum avocaţi > Civil

Ce ma sfătuiți sa fac?

28-02-2023
Vizitator
Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati din motor au distrus și turbina,au ajuns pe evacuare,practic e praf! Când am cumpărat mașina aceasta avea 205000 scriși pe factura,garantați de dealer ca sunt reali,am făcut și un raport car vertical,km păreau reali,dar după ce mașina s-a defectat,am verificat mai amănunțit,am aflat ca după ce a intrat in tara avea 277.000 km. Ce as putea sa fac in aceasta situație? Am încercat sa găsesc o amiabila cu dealerul auto,dar nu am ajuns la un acord,ce ma sfătuiți sa fac? Credeți ca il pot da in judecată?
Răspunde
 02-03-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trimiteti o notificare vanzatorului, prin care sa ii solicitati sa va restituie banii, iar dvs sa ii restituiti masina, intr-un termen determinat.

In cazul in care nu veti reusi o solutionare amiabila, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2023
Vizitator
Buna seara,
Am o situatie si am nevoie de un sfat sa stiu ce voi face mai departe : acum 1 an si 9 luni am inchiriat un apartament in București ,contractul a fost facut intre mine (persoana fizica) si ei (persoane juridice) adica pe firma domnilor,luna de luna plateam chiria prin transfer bancar catre firma domnilor farà a avea o factura din partea lor pe numele meu ,asa cu intretinerea sau cu facturile ce veneau la energie. Din cate stiu o firma avand facturi pe numele lor trebuiau sa plateasca ei cu banii firmei si dupa sa mi faca mie factura sa pot plati eu sumele necesare!ma insel sau este adevarat?mulțumesc
Răspunde
 05-03-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pentru plata chiriei, dvs. faceti dovada efectuarii platilor prin extrasul de cont (daca aceasta modalitate de plata a fost agreata prin contractul partilor). Daca firma v-a eliberat sau nu facturi dupa incasarea chiriilor are mai putina relevanta ptr. dvs, ei incalcand oobligatie legala, nu dvs.
In ceea ce priveste plata utilitatilor, n-am inteles care e problema. Trebuie sa va analizati contractul sa vedeti ce s-a stabilit cu privire la acest aspect. Detaliati intrebarea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cerbu Corina a scris pe 04-03-2023:
Buna seara,
Am o situatie si am nevoie de un sfat sa stiu ce voi face mai departe : acum 1 an si 9 luni am inchiriat un apartament in București ,contractul a fost facut intre mine (persoana fizica) si ei (persoane juridice) adica pe firma domnilor,luna de luna plateam chiria prin transfer bancar catre firma domnilor farà a avea o factura din partea lor pe numele meu ,asa cu intretinerea sau cu facturile ce veneau la energie. Din cate stiu o firma avand facturi pe numele lor trebuiau sa plateasca ei cu banii firmei si dupa sa mi faca mie factura sa pot plati eu sumele necesare!ma insel sau este adevarat?mulțumesc

Notificati firma sa va emita facturi pentru plata chiriei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2023
Vizitator
Voiam doar sa stiu daca este legal ceea ce au facut ei sau nu...sa stiu ce voi face mai departe ..cat despre facturi tot pe numele firmei lor vin aceste facturi dar platite direct de mine...adica eu figureaza ca au platit din partea firmei dar nu este asa ..de fapt am platit eu..pe contract scrie doar ca plata chiriei se face in contul lor bancar etc. In fiecare luna la data de...vreau sa stiu daca este o incalcare a legii doar atat!mulțumesc frumos!
Răspunde
 06-03-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Firma ar fi trebuit sa emita facturi pentru toate sumele incasate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2023
Vizitator
Nu au facut o nici pentru intretinere nici pentru nimic.
Ce ma sfatuiti sa fac?sa merg la un avocat?pentru ca in tot acest timp acesti domani m au terorizat cu platirea facturilor la timp..cu linistea in casa chiar daca nu era nimeni in casa ..imi trimitea mesaj la 2 noaptea ca se aude o voce prin casa si ca sa faca liniste...desi ei cu locuiesc in bloc sa se auda ..spuneau ca vecinii au spus...dar nu a fost nici o plangere paznicul de jos (fiind un residence)...m au determinat sa plec acum cateva zile din apartament ca sa intelegeti..si de aceea vreau sa fac ceva in privinta asta!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.