Forum avocaţi > Civil

Vanzare teren in timpul partajului judiciar

02-03-2023
Vizitator
Buna ziua, Am si eu o problema zic delicata. In anul 2008 am cumparat impreuna cu un prieten un teren de 14,200 MP de la un proprietar, Eu am achitat prietenului meu pentru 3000 de Mp (atat i-mi trebuia) iar restul de 11000 el.actele s-au facut pe numele lui urmand sa-l dezmembram noi.si sa ne luam fiecare parcela. Au trecut ceva ani iar el este acum in partaj judiciar cu sotia . El este de acord oricand sa facem acte de vanzare, si intr-un final a fost de acord si ea sa mergem sa facem actele. Un notar a zis ca se poate face actele daca semneaza amandoi dar inainte sa faca cadastrul nou si dezmembrare. Cadastru este din 2006 (vechi) Am adus pe cineva sa faca cadastru nou(actualizare) si dezmebrarea de 3000 mp si omul a fost cinstit si a zis ca ai dau banii degeaba sa fac dezmembrarea ca oricum va face un cadastru nou si dezmembrare la partaj dupa evaluare. Evaluatorul va veni pe pe 4 mai. Ce ma sfatuiti in acesc caz ? Se poate face act de vanzare,promisiune etc. in tipmul partajului judiciar? Dupa incheierea partajului poate se razgandesc si raman cu...... Multumesc frumos !
Răspunde
 03-03-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Problema este destul de delicata deoarece, in urma partajului, terenul va fi atribuit fie in totalitate uneia dintre parti, fie se va lotiza si fiecare va primi cate un lot, conform cotelor detinute.

Puteti incheia un antecontract de vanzare-cumparare cu sotii, daca acestia sunt de acord, insa in cazul vanzarii ar trebui achitat pretul real.

De asemenea, mai aveti posibilitatea sa formulati o cerere de interventie in dosar, daca aveti dovezi ca ati contribuit financiar la achizitionarea terenului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.