|
12-03-2023 |
 | Maria Vizitator |
| Bună ziua, sunt Maria, mama unei fetițe de 6 ani, divorțată. Tatăl a recunoscut copila la naștere, eram căsătoriți pe vremea aia și totul decurgea normal; între timp (la 3 ani ai fetei), am divorțat, copila a rămas la mine. Tatăl trăiește în UK, iar de aproape 1 an nu plătește mizeria de pensie alimentară motivând faptul că sigur nu este tatăl natural al fetei. Dublul i s-a înfiripat în minte de mult timp, ajutat de mama sa, iar acum îmi cere autorizația pt a face testul de paternitate. După acesta ar relua plata pensiei alimentare si a îndatoririlor de tată. Sună copila o dată pe săptămână, uneori la 2 săptămâni și cam atât. Bani nu, telefoane să se intereseze de ea, nu. Eu nu l-am dat în judecată pt neplata pensiei alimentare, nici pentru recalcularea pensiei raportată la salariul lui, plateste doar 670 lei pe lună, cât am hotărât la încheierea acordului după divorț, în timp ce el castiga mult peste 1.500 lire sterline...sperând în buna lui credință, acum însă mă înjosește... Mi-e teamă ca după ce va avea confirmarea că fiica este a lui, va încerca să mi-o ia! În ultima vreme doar asta îi spune când vorbesc pe WhatsApp, că o va lua în vacanță o luna la el sau mai mult... Ce pot face? Pot refuza să îmi dau acordul pt acest test de paternitate invocând eventual o "invitație" legală? Adică printr-un avocat, iar nu sa merg de bună voie la clinica respectivă. Aș putea folosi apoi această pretenție a lui, împotriva-i? Dezinteresul față de copil, neplata pensiei, cererea asta insistentă de a face testul, mi se par înjositoare, jignitoare, și ar trebui sa îi știrbească autoritatea părintească. Cum mă sfătuiți, vă rog, să procedez? Mulțumesc mult! Salutari, Maria A. | |
|
|
|
13-03-2023 |
| Nu aveti niciun fel de obligatie, nici macar morala, sa acceptati un asemenea test. Dincolo de injosirea dvs, obligatia legala este cea a tatalui de a si achita obligatiile legale fata de minora. Daca are ceva dubii, sa faca actiune in instanta, el personal si nu mamica lui. Sa plateasca contravaloarea acestui test si apoi sa suporte si cheltuielile dvs de judecata. Pana una alta, mergeti dvs si executati l silit pentru neplata pensie conform acordului notarial care este titlu executoriu si formulati si actiune in instanta de marire a pensiei conform veniturile real inregistrate. E foarte posibil sa ceara stabilirea unui program de vizitare in cadrul caruia sa ia minora in vacanta in strainatate si n ar trebui sa fie o problema, e bine sa va reglati asteptarile pe acest aspect si sa fiti deschisa acestei optiuni care va da - in primul rand copilului- noi perspective de dezvoltare atat emotionala, cat si intelectuala. Sigur asta la modul ideal, insa trebuie vazut in concret care sunt circumstantele spetei dvs. Nu va lasati abuzata emotional, injosita si luptati pentru drepturile copilului dvs, caci tatal nu se poate deroba cu scuza aceasta puerila. Oricum e posibil sa fi trecut termen legal de 3 ani inauntrul caruia putea contesta paternitatea....e de discutat. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-03-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Maria a scris pe 12-03-2023: Bună ziua, sunt Maria, mama unei fetițe de 6 ani, divorțată. Tatăl a recunoscut copila la naștere, eram căsătoriți pe vremea aia și totul decurgea normal; între timp (la 3 ani ai fetei), am divorțat, copila a rămas la mine. Tatăl trăiește în UK, iar de aproape 1 an nu plătește mizeria de pensie alimentară motivând faptul că sigur nu este tatăl natural al fetei. Dublul i s-a înfiripat în minte de mult timp, ajutat de mama sa, iar acum îmi cere autorizația pt a face testul de paternitate. După acesta ar relua plata pensiei alimentare si a îndatoririlor de tată. Sună copila o dată pe săptămână, uneori la 2 săptămâni și cam atât. Bani nu, telefoane să se intereseze de ea, nu. Eu nu l-am dat în judecată pt neplata pensiei alimentare, nici pentru recalcularea pensiei raportată la salariul lui, plateste doar 670 lei pe lună, cât am hotărât la încheierea acordului după divorț, în timp ce el castiga mult peste 1.500 lire sterline...sperând în buna lui credință, acum însă mă înjosește... Mi-e teamă ca după ce va avea confirmarea că fiica este a lui, va încerca să mi-o ia! În ultima vreme doar asta îi spune când vorbesc pe WhatsApp, că o va lua în vacanță o luna la el sau mai mult... Ce pot face? Pot refuza să îmi dau acordul pt acest test de paternitate invocând eventual o "invitație" legală? Adică printr-un avocat, iar nu sa merg de bună voie la clinica respectivă. Aș putea folosi apoi această pretenție a lui, împotriva-i? Dezinteresul față de copil, neplata pensiei, cererea asta insistentă de a face testul, mi se par înjositoare, jignitoare, și ar trebui sa îi știrbească autoritatea părintească. Cum mă sfătuiți, vă rog, să procedez? Mulțumesc mult! Salutari, Maria A. In primul rand puteti formula o plangere penala impotriva tatalui, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei datorata minorei. De asemenea, promovati in instanta o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, in cota de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre tata. Referitor la testul de paternitate, daca tatal doreste sa conteste paternitatea copilului, va trebui sa formuleze o actiune in instanta, iar dupa ce judecatorul va dispune efectuarea expertizei ADN, veti merge impreuna cu minora pentru prelevarea probelor biologice. Pana la obtinerea unei hotarari care sa stabileasca faptul ca nu este tatal biologic al minorei, fostul sot are obligatia de plata a pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-12-2023 |
 | Lavinia Vizitator |
| buna ziua! locuiesc in uk de vreo 8 ani, am ramas gravida cu un albanez, pe tot timpul sarcini nu ma a ajutat cu nimic doar a dat niste mesaje. eu nu as vrea sa il pun pe certificat, dar el insista ca ma da in tribunal daca nu il trec ca tata pe certificat…ma poate obliga legea sa fac testul de paternitate si sa ii dea dreptul de tata! pot refuza testul! am dovezi ca el a cautat doar banii de la mine si sa il ajut in animite chesti…nu as vrea sa foloseasca copilul si sa ia viza definitiva…pt ca el nu are viza, merge la semnat la home office | |
|
|
|
23-12-2023 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| E dreptul dvs. sa va indoiti asupra identitatii tatalui biologic. Nu sunteti obligata sa indicati un barbat ca fiind raspunzator de nasterea copilului. Daca acel partener considera ca el este tatal, lasati-l pe el - ulterior nasterii - sa faca dovada ca este tatal biologic, daca isi permite financiar si mai doreste acest lucru. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-12-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lavinia a scris pe 22-12-2023: buna ziua! locuiesc in uk de vreo 8 ani, am ramas gravida cu un albanez, pe tot timpul sarcini nu ma a ajutat cu nimic doar a dat niste mesaje. eu nu as vrea sa il pun pe certificat, dar el insista ca ma da in tribunal daca nu il trec ca tata pe certificat…ma poate obliga legea sa fac testul de paternitate si sa ii dea dreptul de tata! pot refuza testul! am dovezi ca el a cautat doar banii de la mine si sa il ajut in animite chesti…nu as vrea sa foloseasca copilul si sa ia viza definitiva…pt ca el nu are viza, merge la semnat la home office Asteptati ca fostul concubin sa va dea in judecata și ulterior formulati-vă o apărare eficientă. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |