Forum avocaţi > Civil

Spinarea și înregistrarea convorbirilor telefonice este fapta penala?

20-03-2023
Vizitator
Bună ziua!
Mă aflu într-o situație în care nu am crezut ca pot fi pusa. Sunt căsătorită de 13 ani și am 2 copii. Soțul a fost plecat în străinătate aproximativ 2 ani. De atunci au început bănuielile că eu l-aș putea înșela. La momentul respectiv, nu am făcut asta. Însă stările depresive și insistentele lui asupra mea cum că aș face asta, m-au aruncat în brațele unei înșelari. Ceea ce vreau să punctez este faptul că, a2a oară, îmi ascu de telefoane în diferite repere ale camerei în care su t înregistrata ore în șir, el ascultând cele înregistrate după ce vine acasă. Așa a descoperit că, practic, eu am alta relație cu altcineva. Va rog, se consideră fapt penal, respectiv hărțuire, acest fapt pe care încă îl face? Ma simt constrânsa de situație și nu pot lua o decizie privind viitorul meu și al copiilor de teama de a nu fi urmărită întrucât am fost și amenințată că dacă vom divorța mă va distruge și pe plan profesional. Mulțumesc pt răspuns!
Răspunde
 21-03-2023

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
In primul rand cred ca ar trebui sa obtineti un ordin de protectie, pentru violentele psihice la care sunteti supusa.
Apoi puteti sa faceti si o plangere penala impotriva lui pentru violarea corespondentei.
Si nu in ultimul rand, luati in calcul divortul, indiferent ce ar spune el ca ”vă va distruge”!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2023
Vizitator
Care ar fi pașii pt a depune o astfel de plângere? Mulțumesc pt răspuns!
Răspunde
 21-03-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Elena a scris pe 20-03-2023:
Bună ziua!
Mă aflu într-o situație în care nu am crezut ca pot fi pusa. Sunt căsătorită de 13 ani și am 2 copii. Soțul a fost plecat în străinătate aproximativ 2 ani. De atunci au început bănuielile că eu l-aș putea înșela. La momentul respectiv, nu am făcut asta. Însă stările depresive și insistentele lui asupra mea cum că aș face asta, m-au aruncat în brațele unei înșelari. Ceea ce vreau să punctez este faptul că, a2a oară, îmi ascu de telefoane în diferite repere ale camerei în care su t înregistrata ore în șir, el ascultând cele înregistrate după ce vine acasă. Așa a descoperit că, practic, eu am alta relație cu altcineva. Va rog, se consideră fapt penal, respectiv hărțuire, acest fapt pe care încă îl face? Ma simt constrânsa de situație și nu pot lua o decizie privind viitorul meu și al copiilor de teama de a nu fi urmărită întrucât am fost și amenințată că dacă vom divorța mă va distruge și pe plan profesional. Mulțumesc pt răspuns!

Formulati o plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunilor de violare a vietii private si amenintare, la sectia de politie pe raza careia domiciliati si solicitati emiterea unui ordin de protectie, chiar cu evacuarea provizorie sotului din imobil.

Ulterior promovati actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-03-2023
Vizitator
Mulțumesc pt răspuns! Culpa poate fi a soțului în condițiile în care el știe deja că am o alta relație? Pe mine mă înspăimânta răzbunarea pe care o poate avea după decizia și înaintarea procedurii pt divorț. Îmi este teama de o răzbunare marcantă psihic atât pt mine cât și pt copii... Dacă nu acceptă divorțul pe motiv că eu sunt vinovată că l-am "înșelat", deși nu m-a prins în fapt. Va rog, o lămurire!
Răspunde
 24-03-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In stabilirea culpei, instanta va avea in vedere probele pe care urmeaza sa le administreze in dosarul de divort.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-03-2023

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Elena a scris pe 21-03-2023:
Care ar fi pașii pt a depune o astfel de plângere? Mulțumesc pt răspuns!

Plangerea se depune la instanta. Ordinul de protectie se emite pe o durata de cel mult 6 luni.

In ceea ce priveste divortul, nu exista sa nu fie acceptat.
Luati legatura cu un avocat pentru a discuta detaliile si pentru a va formula cererile respective.
Ma puteti contacta, daca doriti, la numarul de telefon de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.