Forum avocaţi > Civil

Inregistrare nastere- mama cetatean strain

28-03-2023
Vizitator
Buna ziua..

As vrea sa stiu care sunt pasii si ce documente sunt necesare obtinerea unui certificat de nastere pentru un copil in cazul in care mama este cetatean strain (UE) iar tatal este cetatean roman, copilul va fi recunoscut. Am gasit tot felul de informatii si nu stiu care sunt corecte.. De exemplu in legea 119 din 1996 nu gasesc nimic legat de necesitatea de a prezenta certificatele de nastere ale parintilor, la fel si pe sit-urile DGEPMB si deps4 (in sect.4 s a nascut copilul), in schimb cand am sunat sa intreb ce documente sunt necesare (ca deh..am zis ca e mai sigur asa...) mi s a spus ca avem nevoie si de certificatele de nastere...ba chiar cel strain, tradus.. Pe langa asta, aparent, o sa avem nevoie si de un traducator(??) pentru declararea nasterii..din moment ce mama nu vorbeste limba romana? Mi se pare putin absurd...

Ma poate lamuri cineva?

Multumesc
Răspunde
 25-04-2023

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Nu precizati esentialul: unde s-a născut copilul, în România sau în afară ?
Daca mama a nascut copilul in afara Romaniei, copilul va fi inregistrat in tara unde s-a nascut, apoi cu certificatul de nastere emis de autoritatile de acolo, inregistrati nasterea in Romania. La primaria de domiciliu a dvs.
Daca copilul s-a născut in Romania, mergeti la primarie, il declarati si obtineti cerficatul de nastere al copilului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.