Forum avocaţi > Civil

Divort/partaj

17-04-2023
Vizitator
Bună ziua. Sunt împreună cu soțul de 16 ani, căsătoriți de 6 ani și însărcinată în 7 luni.
Am descoperit ca de 4 luni este implicat intr-o relație amoroasa cu altcineva. În tot acest timp am încercat sa caut variante de împăcare și rezolvări dar refuza.
Am ajuns în punctul în care sarcina (care este sarcina cu risc f crescut) sa fie pusa în pericol și sa mi se provoace travaliul prematur pe care am reușit cu greu sa îl stopam în spital.
Doresc următoarele:
1. Divorț
2. Partaj (avem un apartament împreună luat cu rate)
3. Custodie
4. Sa îmi dau soțul și amanta în judecata pentru daune morale.

Relația cu amanta din ce am aflat de la sot este doar una virtuala nu și fizica dar care implica foarte mult timp luat din familie.
Va rog sa îmi spuneți dacă am șanse la partaj sa rămân cu apartamentul și sa mi se achite daunele morale. Soțul nu dorește sa părăsească apartamentul iar eu nu doresc sa ajung cu un nou născut pe drumuri.
Mulțumesc frumos.
Răspunde
 19-04-2023

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cu dovezi si pentru motive temeinice, divortul va putea fi pronuntat din culpa exclusiva a sotului parat pentru incalcarea fidelitatii conjugale.

Nu aveti - cel putin din ce ati prezentat - motive pentru o custodie exclusiva. M as concentra pe sarcina, pe bunastarea mea ca viitoare mamica, pe linistea mea si pe ceea ce transmit copilului inca din burtica.

Exista si posibilitatea obtinerii unor daune, insa acest aspect trebuie pus in balanta si cu urmatorii 18 ani cand veti fi obligata sa colaborati cu tatal copilului in cresterea si educarea acestuia, iar un razboi intins in ani nu va fi unul placut si mai ales va destabiliza grav copilul pe care l ati conceput impreuna. Este cert ca supararea dvs este mare, ca nici starea medicala nu este una de neglijat, insa nu v as sfatui sa luati decizii acum sau imediat dupa nastere. Toate se vor aseza in timp si veti descoperi ca mica faptura are nevoie de dvs prezenta, langa el, sanatoasa si linistita.

Partajul poate fi facut oricand. Daca puteti suporta ratele, puteti cere atribuirea acestui bun, urmand a il despagubi pe fostul sot cu contravaloarea avansului si ratelor platite pana la monentul desfacerii casatoriei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nicoleta a scris pe 17-04-2023:
Bună ziua. Sunt împreună cu soțul de 16 ani, căsătoriți de 6 ani și însărcinată în 7 luni.
Am descoperit ca de 4 luni este implicat intr-o relație amoroasa cu altcineva. În tot acest timp am încercat sa caut variante de împăcare și rezolvări dar refuza.
Am ajuns în punctul în care sarcina (care este sarcina cu risc f crescut) sa fie pusa în pericol și sa mi se provoace travaliul prematur pe care am reușit cu greu sa îl stopam în spital.
Doresc următoarele:
1. Divorț
2. Partaj (avem un apartament împreună luat cu rate)
3. Custodie
4. Sa îmi dau soțul și amanta în judecata pentru daune morale.

Relația cu amanta din ce am aflat de la sot este doar una virtuala nu și fizica dar care implica foarte mult timp luat din familie.
Va rog sa îmi spuneți dacă am șanse la partaj sa rămân cu apartamentul și sa mi se achite daunele morale. Soțul nu dorește sa părăsească apartamentul iar eu nu doresc sa ajung cu un nou născut pe drumuri.
Mulțumesc frumos.

In primul rand trebuie promovata actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului infidel si chiar obligarea acestuia la plata unor daune morale, pentru prejudiciul creat prin desfacerea casatoriei.

De asemenea, vor trebui clarificate si chestiunile legate de situatia minorului: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei.

Ulterior, va trebui promovata actiunea de partaj.

Masa partajabila este compusa din totalitatea bunurilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.

Imobilul poate fi atribuit in natura unuia dintre soti, cu obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei ce ii revine celuilalt sau poate fi vandut, iar banii impartiti, conform cotelor detinute.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.