Forum avocaţi > Civil

Contract vanzare/cumapreare cu clauza

26-04-2023
Vizitator
Buna ziua.
Ma numesc F.S , 39 ani și as dori niște clarificații în situația mea care o descriu destup:
Prin vara anului 2018 un unchi și o mătușa dea mea ( din partea mamei) sau oferit sa imi lase
toate bunurile lor inclusiv terenul de unde locuiesc .(precizez ca ei nu au copii )
La care eu i-am răspuns sa i-mi dea timp sa ma gândesc și sa evaluez proiectele de viata care le
aveam în desfășurare , dupa care ei mau mai solicitat de vreo 3 ori , în timpul vizitelor mele
la ei acasă când ma întorceam în localitate , sa ma retrag din străinătate si sa vin acolo la ei .
La care eu și nevasta nu le-am dat un răspuns sigur , în schimb în martie 2021 am hotărât împreună
cu nevasta sa întrerupem munca care o desfășuram în străinătate si sa ne retragem la locul de naștere .
In același moment neam prezentat de minim 4 ori la moșii noștri cu diverse spatii de timp intre vizite
ca sa ii întrebam daca sun siguri , de ce vor sa facă lucrul asta ....bla bla .
Dupa care ne-am hotărât toți sa ajungem la o înțelegere legala unde sa stabilit sa facă un testament in favoarea
noastră . Făcut testamentul am constatat ca moșii nu aveau nici un fel de act de proprietate
lucru care cu acordul moșilor am început un proces de uzucapiune în favoarea moșilor . intre timp am plătit 3 măsurători , expertiza , carte funciara ...
In acest timp moșii ne-au sfătuit fa ne facem casa acolo la ei in curte ca sa putem fi langa ei in caz
de nevoie și uite asa am început o căsuța lângă a lor cautând sa creez toate condițiile necesare pentru ai putea întreține
într-un mod decent, lucru care ne-a costat in jur de 75.000 euro
In preajma momentului hotărârii judecătorești ( care le dat drept ) testamentul care îl făcuse avea o data de
scădere (2 ani . nu ma întrebați cum e posibil ) , deci am ajuns sa facem acte cum trebuie adică contract de vânzare cumpărare
cu clauza pentru a le da o garanție și lor sa nu stea cu frica in casa ca sun aruncati afara din propriatea lor .
Vorbim si de lucrul acesta si ne ducem împreuna la notar sa facem actele ( împins si de solicitările lui , " hai sa facem acte , hai sa facem acte ")
, ieșim pana la urma cu un contract de vânzare cumpărare cu clauza "drept de uzufruct viager" di obligația noastră de ai întreține (haine , mancare....)
Odată ce am făcut si contractul de vânzare cumpărare mi-am luat rolul in serios , bărbierit , frizat , haine și analize medicale inclusiv internări la recuperare.
Descopăr ca moșul meu are 7 boli , dintre care Dementa Mixta , Epilepsie Parkinson B , Parapareaza spartica , nu ma îngrijorez doar e moșul meu , trebui sa am
grija de el , dar mai descopăr ca moșul are o slăbiciune la femei tinere ( el face anul acesta 80 ani ) , o sa radeti dar este adevarul.
Zic ca , na e viata lui nu pot sai zic nimic , si intre timp lucrurile se schimba , incepe sa facă avansuri la mama ( find văduva ) încerca sa convinga
asistente prin spital sa se culce cu el , ii propune lui nevasta-mea sa meargă cu el la hotel ca ia dat avere si ii mai dai si bani .....
Automat nevasta-mea a refuzat răzând și de-acolo el sa supat in sinea lui cauta sute de motive sa strice actele .
Sincer uneori vreau sa evit sa merg la el pentru ca e foarte violent și nu vreau sa se întâmple ceva urat dar lucrul acesta ii da mai multa putere și
spune la lume ca strica actele pentru ca nul îngrijesc .
Multe detalii le-am omis dar in mare cam asta este situația , ma trezesc acum dupa doi ani ca moșul vrea sa ruineze viata și visele la familia mea .
Ma simt în imposibilitatea de-al intrertine si ajuta , va scriu cu speranța de a obține informații la felul în care sa ma comport ?
Nu vreau sa încalc legea si știu ca bătrânii sunt protejați de lege dar legea cum protejează tinerii ?
Va mutumesc pentru timpul si atenția acordata . Am scris cu durere mare in sufltet si sper sa fi fost clar , in caz contrariu va pot răspunde la orice
întrebare .
Răspunde
 28-04-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care unchiul dvs sufera de anumite afectiuni medicale care ii afecteaza discernamantul, puteti solicita punerea lui sub interdictie.

Dvs ati incheiat un contract de intretinere sau unul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager?

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2023
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns dna. Adela.
Contract de vanzare/cumrare cu uzufruct viager am incheiat.
Răspunde
 30-04-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Este destul de dificil sa se obtina anularea unui contract de vanzare cumparare in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2023
Vizitator
Inteleg ca este dificil dar in acelasi timp e posibil , oricum eu as dori sa stiu cum sa ma comport fara sa incalc legea si faptul ca sunt obligat prin cluza din contract sa-l intretin .
E corect sa-l evit ? pentruca momentan nu au nici o nevoie de intretinere si muncile lui la camp si ale cereri spatiale nu vreau sa i le fac .
Sper sa nu trec din partea cu dreptate in cea cu nedreptate
Va multumesc din nou pentru atentia acordata .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.