Buna ziua. Ma numesc F.S , 39 ani și as dori niște clarificații în situația mea care o descriu destup: Prin vara anului 2018 un unchi și o mătușa dea mea ( din partea mamei) sau oferit sa imi lase toate bunurile lor inclusiv terenul de unde locuiesc .(precizez ca ei nu au copii ) La care eu i-am răspuns sa i-mi dea timp sa ma gândesc și sa evaluez proiectele de viata care le aveam în desfășurare , dupa care ei mau mai solicitat de vreo 3 ori , în timpul vizitelor mele la ei acasă când ma întorceam în localitate , sa ma retrag din străinătate si sa vin acolo la ei . La care eu și nevasta nu le-am dat un răspuns sigur , în schimb în martie 2021 am hotărât împreună cu nevasta sa întrerupem munca care o desfășuram în străinătate si sa ne retragem la locul de naștere . In același moment neam prezentat de minim 4 ori la moșii noștri cu diverse spatii de timp intre vizite ca sa ii întrebam daca sun siguri , de ce vor sa facă lucrul asta ....bla bla . Dupa care ne-am hotărât toți sa ajungem la o înțelegere legala unde sa stabilit sa facă un testament in favoarea noastră . Făcut testamentul am constatat ca moșii nu aveau nici un fel de act de proprietate lucru care cu acordul moșilor am început un proces de uzucapiune în favoarea moșilor . intre timp am plătit 3 măsurători , expertiza , carte funciara ... In acest timp moșii ne-au sfătuit fa ne facem casa acolo la ei in curte ca sa putem fi langa ei in caz de nevoie și uite asa am început o căsuța lângă a lor cautând sa creez toate condițiile necesare pentru ai putea întreține într-un mod decent, lucru care ne-a costat in jur de 75.000 euro In preajma momentului hotărârii judecătorești ( care le dat drept ) testamentul care îl făcuse avea o data de scădere (2 ani . nu ma întrebați cum e posibil ) , deci am ajuns sa facem acte cum trebuie adică contract de vânzare cumpărare cu clauza pentru a le da o garanție și lor sa nu stea cu frica in casa ca sun aruncati afara din propriatea lor . Vorbim si de lucrul acesta si ne ducem împreuna la notar sa facem actele ( împins si de solicitările lui , " hai sa facem acte , hai sa facem acte ") , ieșim pana la urma cu un contract de vânzare cumpărare cu clauza "drept de uzufruct viager" di obligația noastră de ai întreține (haine , mancare....) Odată ce am făcut si contractul de vânzare cumpărare mi-am luat rolul in serios , bărbierit , frizat , haine și analize medicale inclusiv internări la recuperare. Descopăr ca moșul meu are 7 boli , dintre care Dementa Mixta , Epilepsie Parkinson B , Parapareaza spartica , nu ma îngrijorez doar e moșul meu , trebui sa am grija de el , dar mai descopăr ca moșul are o slăbiciune la femei tinere ( el face anul acesta 80 ani ) , o sa radeti dar este adevarul. Zic ca , na e viata lui nu pot sai zic nimic , si intre timp lucrurile se schimba , incepe sa facă avansuri la mama ( find văduva ) încerca sa convinga asistente prin spital sa se culce cu el , ii propune lui nevasta-mea sa meargă cu el la hotel ca ia dat avere si ii mai dai si bani ..... Automat nevasta-mea a refuzat răzând și de-acolo el sa supat in sinea lui cauta sute de motive sa strice actele . Sincer uneori vreau sa evit sa merg la el pentru ca e foarte violent și nu vreau sa se întâmple ceva urat dar lucrul acesta ii da mai multa putere și spune la lume ca strica actele pentru ca nul îngrijesc . Multe detalii le-am omis dar in mare cam asta este situația , ma trezesc acum dupa doi ani ca moșul vrea sa ruineze viata și visele la familia mea . Ma simt în imposibilitatea de-al intrertine si ajuta , va scriu cu speranța de a obține informații la felul în care sa ma comport ? Nu vreau sa încalc legea si știu ca bătrânii sunt protejați de lege dar legea cum protejează tinerii ? Va mutumesc pentru timpul si atenția acordata . Am scris cu durere mare in sufltet si sper sa fi fost clar , in caz contrariu va pot răspunde la orice întrebare . |
|