Forum avocaţi > Civil

Ridicare sechestru auto

02-05-2023
Adrian

Buna ziua ,
Urmare a unei poriri pe salariu, executorul judecatoresc (la cererea creditorului), mi-a instituit sechestrul asigurator pe autoturismul proprietate personala , desi suma poprita lunar este foarte bine acoperita de venitul salarial lunar. Intr-adevar , legea prevede ca popririle se pot face prin toate mijloacele de poprire asupra veniturilor si bunurilor celui executat silit .
Intrebarile mele mea sunt:
- Pot face o cerere prin care sa solicit restrangerea executarii silite numai la veniturile provenite din salariu , precum si ridicarea sechestrului auto?
Presupun ca se poate face...
- Aceasta cerere ar trebui sa o adresez instantei de judecata
(Judecatoria pe raza careia am domiciliul) sau executorului judecatoresc ?
- Trebuie platita o anumita taxa judiciara de timbru ?
Va multumesc
Răspunde
 03-05-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Art. 702 - Restrângerea executării

(1) Când creditorul urmăreşte în acelaşi timp mai multe bunuri mobile sau imobile a căror valoare este vădit excesivă în raport cu creanţa ce urmează a fi satisfăcută, instanţa de executare, la cererea debitorului şi după citarea creditorului, poate să restrângă executarea la anumite bunuri.

(2) Dacă cererea este admisă, instanţa va suspenda executarea celorlalte bunuri.

(3) Executarea suspendată nu va putea fi reluată decât după rămânerea definitivă a proiectului de distribuire a sumelor rezultate din executarea efectuată.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-05-2023
Adrian

Va multumesc !
In mesajul anterior , am omis sa precizez faptul ca am formulat deja o cerere de contestatie la executarea silita , cu mai mult timp in urma, cerere admisa in parte ( sub aspectul dobanzii penalizatoare excesive ) dar , in care NU AM SOLICITAT si restrangerea executarii doar la veniturile provenite din salariu.
In conditiile in care au mai ramas doar cateva luni pana la achitarea intregului debit restant , pot solicita aceasta ridicare/suspendare a sechestrului pe autoturism la instanta de executare ?
Răspunde
 07-11-2023
Vizitator
Am și eu o problema am cumpărat o mașină am făcut vânzare cumpărare am băgat.o la primărie am luat.o în evidenta am făcut dosarul de transcriere și când am ajuns la politie mi sa spus ca mașina apare sub sechestru și nu poate fi făcută transcrierea....ce pot face în cazul asta?
Răspunde
 09-11-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aveti mai multe posibilitati din punct de vedere legal, una dintre acestea si cea mai simpla ar fi sa restituiti autoturismul vanzatorului si sa vi se restituie banii, prin intelegerea partilor sau printr-o actiune in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-08-2024
Vizitator
Bună ziua!Am avut un credit cu garanție auto.Nu l-am mai putut plăti. Am avut executare silită si sechestru pe mașină. Ulterior am achitat. Am sunat creditorul să recuperez cartea mașinii dar mi-a zis că este la executor sau la politie. Există vreo procedură de recuperare?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.