Forum avocaţi > Civil

Administrare probe cu o zi înainte de prima Înfățișare

14-05-2023
Vizitator
Buna seara!
Sunt parte într-un proces civil cu anulare certif moștenitor( declarații în fals).
Partea pârâtă timp de peste 4 luni și jumătate nu a depus nici Întâmpinare nici vreun alt act la dosar, doar a semnat actele de primire trimise ei, de catre instanța, atât!!. Cu o zi înainte de proces a apărut la dosar un act( completat și trimis) de către cele de la mânăstire cum că pârâta(mătușa) e imobilizată la pat având grad IB...instanța a hotărât la prima înfățișare( acum 4 zile) numirea unui curator, urmând ca eu sa suport acest onorariu. I se va pune si avocat din oficiu. Am termen proces tocmai peste 2 luni.
Intrebari :
- nu era cumva prevăzută sancțiunea nedepunerii Întâmpinării, formularea apărării sau administrarea oricăror probe cf legii ? Instanța nu trebuia să se sesizeze din oficiu?totuși, peste 4 luni și jumatate "au" avut timp cele de la manastire ...
- cât poate dura asemenea proces cu numire curator, respectiv avocat din oficiu? cât timp curatorul e desemnat de către instanta, procesul stă în loc?

*când am văzut actul depus la Dosar, mi-am dat seama că se încearcă tergiversarea procesului( unul din motive fiind că acel popă are acte încheiate cu mătușa ptr a o moșteni, iar celălalt motiv vă imaginați care e... ) In actul depus de mănăstire la dosar scrie ca e imobilizată din luna mai 2021 !!!eu mă plimbam cu ea prin gradina asezamantului, mergea singură, era vioaie, participa la bucătărie etc, si era luna noiembrie 2021!!! Culmea groazei, in 2022 în aprilie chiar a facut un act cu popa ca să o moștenească, au aviz de la IML, cum că are discernământ, bla bla bla!!

Mulțumiri,
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.