Forum avocaţi > Civil

Cum ar trebuii sa procedez in aceasta problema ?

22-05-2023
Vizitator
In ianuarie am refacut asigurarea si am vazut ca bonusul meu a scazut la B6, eu neavand nici un accident cu masina . Am luat din urma , am descarcat un certificat de daunalitate si am descoperit ca dauna era la o masina veche vanduta inainte de incident . Am inceput sa dau mail-uri peste tot , ma trimit de colo colo , cei de la city unde era facuta asigurarea respectiva mi-au cerut contractul de vanzare cumparare urmand apoi stergerea dosarului . Suntem in luna mai si ei tot imi zic sa ma adresez fondului de garantare a asiguratului :)) ! Acum , va intreb , tot eu trebuie sa ma ocup? Avand in vedere faptul ca nu eu am fost cu masina , asigurarea s-a facut in baza asigurarii vechi fara cartea mea de identitate ( deci nu prea legal) , din ianuarie pana acum am facut asigurare pe cate 1 luna sperand ca o sa imi revina la pretul normal de clasa B8, efectiv imi vine sa circul asa pana la remedierea problemei ! Nu stiu cum sa fac . Am inaintat si o reclamatie spre ASF dar clar nu o sa le pese ! Ce ma sfatuiti sa fac ? Mi se bare ca toti cam isi bat joc de mine , cu trimisul asta de la o institutie la alta , cand treaba este simpla ! Am trimis dovada ca nu eu am fost proprietarul masinii si totusi dosarul meu de dauna inca exista . Si asigurarea pe 6 luni sa nu mai zic ca este 40 mil :) multumesc ! Sper sa imi dea cineva o idee!
Răspunde
 24-05-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu inteleg ca nu ati vandut masina in mod corespunzator, adica cu indeplinirea tuturor formalitatilor legale.Altfel nu-mi explic cum de a fost posibila intocmirea noii asigurari tot pe numele dvs. Inseamna ca tot dvs. figurati in talon ca proprietar.
Daca nu puteti face dovada instrainarii masinii si radierii ei de pe numele dvs. inainte de incident, asa veti ramane raportat la asigurator.
Care este situatia actuala a masinii? A fost inmatriculata pe noul proprietar ori tot dvs. figurati la politie?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mirela a scris pe 22-05-2023:
In ianuarie am refacut asigurarea si am vazut ca bonusul meu a scazut la B6, eu neavand nici un accident cu masina . Am luat din urma , am descarcat un certificat de daunalitate si am descoperit ca dauna era la o masina veche vanduta inainte de incident . Am inceput sa dau mail-uri peste tot , ma trimit de colo colo , cei de la city unde era facuta asigurarea respectiva mi-au cerut contractul de vanzare cumparare urmand apoi stergerea dosarului . Suntem in luna mai si ei tot imi zic sa ma adresez fondului de garantare a asiguratului :)) ! Acum , va intreb , tot eu trebuie sa ma ocup? Avand in vedere faptul ca nu eu am fost cu masina , asigurarea s-a facut in baza asigurarii vechi fara cartea mea de identitate ( deci nu prea legal) , din ianuarie pana acum am facut asigurare pe cate 1 luna sperand ca o sa imi revina la pretul normal de clasa B8, efectiv imi vine sa circul asa pana la remedierea problemei ! Nu stiu cum sa fac . Am inaintat si o reclamatie spre ASF dar clar nu o sa le pese ! Ce ma sfatuiti sa fac ? Mi se bare ca toti cam isi bat joc de mine , cu trimisul asta de la o institutie la alta , cand treaba este simpla ! Am trimis dovada ca nu eu am fost proprietarul masinii si totusi dosarul meu de dauna inca exista . Si asigurarea pe 6 luni sa nu mai zic ca este 40 mil :) multumesc ! Sper sa imi dea cineva o idee!

Trimiteti o notificare atat la firma de asigurare, cat si la ASF, iar daca in termenul prevazut in acea notificare nu vor remedia situatia, va trebui sa formulati o actiune in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-05-2023
Vizitator
Masina este vanduta din 2020 , da am trimis toate documentele necesare , dovada instrainarii ! Se mai fac asigurari si asa ( fara proprietar)! Am facut reclamatie la ASF , acum astept sa vedem ce se va intampla ! Multumesc de raspuns !
Av.STARJIL M. a scris pe 24-05-2023:
Eu inteleg ca nu ati vandut masina in mod corespunzator, adica cu indeplinirea tuturor formalitatilor legale.Altfel nu-mi explic cum de a fost posibila intocmirea noii asigurari tot pe numele dvs. Inseamna ca tot dvs. figurati in talon ca proprietar.
Daca nu puteti face dovada instrainarii masinii si radierii ei de pe numele dvs. inainte de incident, asa veti ramane raportat la asigurator.
Care este situatia actuala a masinii? A fost inmatriculata pe noul proprietar ori tot dvs. figurati la politie?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.