Forum avocaţi > Civil

Dreptul de a locui în casa parintilor.

22-06-2023
Vizitator
Bună ziua! Avem casa parintilor noștri, tatal nostru a decedat, iar mama nu are discernământ, nu am facut succesiunea . Suntem 3 surori. Una din surori locuiește acolo, nu mai pleaca. I-am cerut anul acesta sa-mi elibereze un dormitor pentru a veni in vacanta si sa stau in casa parintilor, dar nu dorește. A ocupat casa părinților intr-un mod abuziv. Nu ma deranjează să locuiască intr-un dormitor, dar am nevoie sa elibereze celelalt dormitor pentru mine. Si-a luat figuri ca si cum i se cuvine toata casa! Dar noi avem toate 3 aceleași drepturi egale. Tot tipa la mine ca ea a zugrăvit acolo, dar ea a locuit acolo, era normal sa-si plătească facturile si sa zugrăvească unde doarme. Eu am platit impozitul partea mea, si ea la fel. Suntem la zi cu totul. Dar nu dorește sa elibereze un dormitor, deoarece ea machiază acolo, are un fel de afacere.
Sunt de acord sa ai afacere, dar nu in casa parintilor unde trebuie sa locuiască si celelalte 2 surori. La ce instituții trebuie sa apelez? Vreau unul din dormitoare sa il renovez, sa dorm acolo cand doresc eu. Nu este proprietar ea, au fost părinții noștri. Nu înțelege ca nu are dreptul sa nu elibereze din casa. A ocupat toate cele 3 camere, ea are dreptul la 1 camera. Mai pe românește; s-a bagat peste noi.
Răspunde
 23-06-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa efectuati succesiunea de pe urma tatalui, respectiv partajul succesoral, pentru a clarifica situatia imobilului.

De asemenea, puteti solicita daune pentru lipsa de folosinta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2023
Vizitator
Vom face succesiunea dupa tata in August, dar ea tot nu vrea sa elibereze un dormitor pentru mine. A ocupat toata casa și nu se gandeste ca mai are 2 surori care au drepturi egale ca ea. Mama noastră are de la judecător documente ca nu are discernământ, putem sa o scoatem de la succesiune? Si sa fie casa pentru noi 3 in părți egale. Tatal nostru decedat , mama nu are discenarmant si de aceea una din surorile mele face ce dorește in casa parintilor, care nu i se cuvine. I se cuvine o parte. I-am zis sa se ducă sa-si cumpere casa, si sa decidă. Nu pentru o casa care nu a muncit ea.
Răspunde
 23-06-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mama dvs are calitate de mostenitor, insa daca nu are discernamant, va trebui sa solicitati in instanta instituirea tutelei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2023
Vizitator
Avem tutela ei de câțiva ani. Doar ca nu este succesiunea facuta,iar una din surori profita de aceasta situatie.
Răspunde
 26-06-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mergeti la un notar si efectuati succesiunea de pe urma tatalui.

Mama dvs va fi reprezentata de tutore.

In situatia in care mostenitorii nu se inteleg cu privire la modalitatea de impartire a masei succesorale, va trebui sa dezbateti mostenirea in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Dupa decesul tatalui, dvs si celelalte 2 surori veti avea doar trei sferturi din jumatatea tatalui (doar /2 din casa intra la succesiunea dupa tatal dvs.)
Restul, adica jumatatea initiala a mamei dvs (cu discernament sau fara) plus un sfert din jumatatea tatalui, revine mamei.
Deci, la acest moment, nu puteti spune ca va revine vreo camera din casa, ptr ca mama are aproape 2.
Dupa ce dezbateti succesiune si faceti partajul, cuiva ii va reveni casa (probabil persoana care se va ingriji de mama in continuare) cu obligatia platii unor sulte, iar pentru surorile care nu se vor ocupa fizic de mama si nu vor ramane in casa, cu obligatia platii unei intretineri. Fiind proprietara a peste jumatate de casa, pe mama dvs. nu poate sa o scoata nimeni de acolo.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-06-2023
Vizitator
Vă mulțumesc pentru răspuns. Stiu ca mama are 50% plus o parte de la tata, sunt de acord. Eu voiam un dormitor temporar sa dorm. Cat este mama in viata. Dupa moartea ei, vor fi 3 proprietari. Spuneați ca cine se ocupa de ea, toate 3 in mod egal ne vom ocupa de ea, si toate 3 vom mosteni casa parintilor. Undeva la 33% de copil. Ideea e, ca eu am avut un dormitor acolo si mi s-a scos mobila afara fara sa fiu întrebata . Ele sunt mai mari si au impresia ca pot face ce doresc pe casa parintilor. Fiecare ar trebui sa țină cont de pătratică lui.
Răspunde
 26-06-2023
Vizitator
Eu nu-mi doresc să fie mama scoasă din drepturi . Cat este in viata, știm si noi ca este proprietar, si noi 3 la fel. Ideea este, cand am nevoie sa vin in București, sa dorm temporar acolo. Nu sunt oprită de mama, sunt oprită de una din surori care este dificila si sare la bataie cand ma duc acolo. M-am saturat sa ma bat cu ea, vreau pe cale legală . Ca nu este munca ei acolo, este munca lui tata .
Răspunde
 26-06-2023
Vizitator
Intr-adevar, ar trebui sa facem succesiunea, dar sunt sigura ca nu ma vor lasa, au ascuns actele originale. Nu este succesiunea facuta, si se profita de situația asta. Daca as face succesiunea si voi fi si eu inclusiv pe acte, nu au ce sa faca.
Răspunde
 28-06-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Puteti obtine duplicate de pe actele necesare, de la autoritatile emitente.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2023
Vizitator
Da, o sa incerc sa am duplicate. Problema este ca sunt părinții mei proprietari, nu eu. Nu stiu daca îmi vor da mie. Avem toate actele originale, doar ca una din surori le-a ascuns. Ca stie ca vreau sa fac succesiunea.
Răspunde
 08-07-2024
Vizitator
Bună ziua.
Aș avea o întrebare.Parinti mei au decedat.Eu și copii mei am stat în aceiași casă cu părinții.Nu am făcut succesiune.
Dar mai am două surori care stau in Italia au acolo casă și locul de muncă sunt stabilite în Italia.
După ce părinții mei au decedat una dintre iele au intrat în casă și a montat camere video.
In curtea o băgat un tir,și stupuri de albine.
Mai bine zis au început să facă ce vor ei.
Ce asi putea să fac să nu mă mai deranjeze.
Până a trăit părinții mei ei nu o ajutat, într-un interval de timp de 4sau5 ani venise acasă la vizită și aia pentru scopul de afacere.
Ce asi putea să fac să pot opri să numai facă în casă și în curte ce vor ei.
Răspunde
 08-07-2024
Vizitator
Bună ziua.
Aș avea o întrebare.Parinti mei au decedat.Eu și copii mei am stat în aceiași casă cu părinții.Nu am făcut succesiune.
Dar mai am două surori care stau in Italia au acolo casă și locul de muncă sunt stabilite în Italia.
După ce părinții mei au decedat una dintre iele au intrat în casă și a montat camere video.
In curtea o băgat un tir,și stupuri de albine.
Mai bine zis au început să facă ce vor ei.
Ce asi putea să fac să nu mă mai deranjeze.
Până a trăit părinții mei ei nu o ajutat, într-un interval de timp de 4sau5 ani venise acasă la vizită și aia pentru scopul de afacere.
Ce asi putea să fac să pot opri să numai facă în casă și în curte ce vor ei.
Răspunde
 11-07-2024

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui să efectuați partajul succesoral fie la notar, fie în instanță.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.