Forum avocaţi > Civil

Contestație executare anulata

03-07-2023
Vizitator
Buna ziua.
Am depus o contestație la executare, instantami-a trimis o citație în care îmi cerea sa specific valoarea obiectului cererii și sa achit taxa de timbru, fără însă a specifica suma și fără a-mi dap posibilitatea de a depune cerere de ajutor public judiciar. Termenul de judecata a fostv20 iunie. Am plătit taxa de timbru în data de 15 iunie și am trimis-o prin posta , dar am trimis și prin e-mailege dovada plății și dovada depuneriîn la posta. Din păcate plicul cu taxa în original a ajuns la instanța chiar în data de 20 iunie , instanța a anulat cererea ca nelimitata. Totuși , daca instanță nu a stabilit suma de plata ca taxa, nu trebuia sa emită o noua citație? Iar dacă am trimis prin e-mail și chitanță și dovada trimiterii prin posta nu spunea tine cont de ele? Pot depune apel?
Răspunde
 03-07-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, depuneti apel.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-07-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Sper că ați indicat instanței ceea ce v-a cerut, adică să indicați valoarea cererii. De asemenea, sper că ați achitat taxa în interiorul celor 10 zile pe care instanța vi le-a pus la dispoziție.

Faceți cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii de anulare și invocați faptul că la data la care instanța a anulat cererea, taxa era achitată (și, eventual, valoarea obiectului cererii era indicată). Invocați art. 200 cod procedură civilă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-07-2023
Vizitator
Buna seara.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
E posibil sa nu fi explicat eu bine. De aceea reiau puțin situația, întrucât sunt răspunsuri contradictorii.
La data de 16 mai se emite o citație în care se stabilește primul termen al procesului îndată de 20 iunie și mi se cere sa îndeplinesc obligațiile prevăzute în anexa, fara a se specifica vre-un termen sau altceva.
În anexa mi se spune ca citația are atașat un exemplar din întâmpinare la care pot depune răspuns în 10 zile conform articolului 201. Tot în anexa mai e un paragraf pe care-l redau: "Cu mențiunea de a preciza valoarea obiectului cererii sale, precum și cu mențiunea de a achita taxa judiciara de timbru, în conformitate cu dispozițiile art. 3 din OUG nr 80/2013." Atât și nimic mai mult, nu exista nici un termen în care pot face plata, nici sancțiunea neplății sau a nedepunerii dovezii, nu mi s-a oferit posibilitatea de a apela la ajutorul public judiciar sau la reexaminarea taxei.
Art. 3 din OUG 80/2013 face referire doar la de timbru fără a se lua în calcul și taxa pentru întoarcerea executării cerută.
Cu toate acestea am plătit pe 15 iunie și tot atunci am depus plicul la posta. Acesta a ajuns însa in data de 20 iunie ora 13 dar ședința a fost la ora 9. Totuși , am trimis prin email încă din data de 18 iunie poza cu taxa de timbru plătită, dovada trimiterii prin posta, am și specificat ca instanță nu a stabilit suma de plata, am specificat și valoarea obiectului cererii.
Instanță a anulat cererea la primul termen și mi se spune ca pot depune apel în 10 zile. De aceea nu înțeleg de ce recomandați reexaminarea taxei în 15 zile.
Eu voiam sa știu dacă am șanse la apel.Mulțumesc.
Răspunde
 06-07-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, doamna. Formulati in termen apelul, depuneti toate inscrisurile din care rezulta ca v-ati conformat .

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.