Forum avocaţi > Civil

Spațiul public și spațiul privat

03-07-2023
Vizitator
Buna seara.Va rog să îmi spuneți unde mă pot adresa pentru următoarea situație.Locuiesc într-un cartier cu case.Stada mea nu este foarte circulata ,dar este marcata
și are semne de circulație.Copilul unui vecin care locuiește pe partea opusa a străzii și la câțiva zeci de metri distanta ,se joacă cu mingea împreună cu alți copii din alte locații langa gardul meu.Mingea lor ajunge foarte des in curtea mea și îmi distruge tot ce am, flori ,arbuști, ghivece cu flori .Eu îmi petrec foarte mult timp in gradina pentru a o întreține.Am cheltuit și mulți bani pentru semințe ,răsaduri și arbuști.Am vorbit cu vecinul al cărui băiat îmi distruge gradina.Nu am găsit înțelegere.El spune că i-a indicat băiatului alt loc sa se joace dar că băiatul nu vrea și atunci el nu îl poate obliga.Mi -a spus că stadă este loc public.Vecinul meu are parcate pe partea lui de gard mașinile personale și pe ale unor prieteni și clienți(el având un atelier auto in curte).L-am rugat sa parcheze mașinile pe partea mea si sa se joace copilul langa gardul lui.Nu se întâmplă acest lucru.Va rog să îmi spuneți cum îmi pot apăra plantele aflate pe proprietatea mea.Ce să fac,unde să mă adresez? Mulțumesc.
Răspunde
 05-07-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o notificare vecinului și invocați răspunderea părinților pentru faptele copiilor lor minori.
Art. 1372 cod civil, prevede că:
(1) Cel care în temeiul legii, al unui contract ori al unei hotărâri judecătoreşti este obligat să supravegheze un minor sau o persoană pusă sub interdicţie răspunde de prejudiciul cauzat altuia de către aceste din urme persoane.
(2) Răspunderea subzistă chiar în cazul când făptuitorul, fiind lipsit de discernământ, nu răspunde pentru fapta proprie.

Apoi, îl puteți acționa în judecată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-07-2023
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru sfaturi.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.