Forum avocaţi > Civil

Cum pot sa obtin certificatul de nastere a fetitei mele

04-06-2014

Salut,

Ma numesc Alma Maguiño sunt din Peru sunt casatorita cu un cetatan Roman, casatoria a fost facuta in Peru , casatoria a fost inregistrat la ambasada Romana din Peru , ca si proaspeti casatoriti avem aceeasi numele de familie cu a sotului meu in certificatul de casatorie peruan , am sosit in Romania cu un pasaport peruan facut inainte de casatorie in care eu sint trecut cu numele de fata de dinaintea casatoriei , am obtinut cartea de rezidenta pe baza pasaportului unde apare numele de fata , impreuna avem o fetita de un an de zile care nu a primit pana in momentul de fata nici un ban de la stat ca si intretinere de copil eu am lucrat doi ani si in timpul sarcini ca sa pot primi ajutorul de la stat, cauza este ca copilul are doar certificatul de iesire din spital si nu are certificat de nastere .

Copilul nu are certificatul de nastere pentru ca eu Alma Maguiño nu imi este trecut in passaport numele de familie a sotului meu pentru ca nu sa putut rezolva la consulatul peruan in bucuresti din august 2013 , Am fost de mai multe ori la primaria din cluj ca sa rezolv certificatul de nastere a ficei mele si s-au legat de certificatul meu de casatorie Romana .

In pasaport am numele de fata >>> Alma Elvira Maguiño Tananta
In certificatul de casatorie Roman am numele de familie >>> Istvanfi Alma Elvira

Din cauza acestei diferente de nume din cele doua acte de mai sus mentionate eu ca mama nu am putut sa obtin certificatul de nastere a copilului meu si ca urmare nu primesc de un an de zile ajutorul de cresterea copilului.,Nici pe sotul meu nu-l lasa primaria sa recunoasca copilul pana Nu avem aceasi nume de familie sau schimbat certificatul de casatorie cu numele meu vechi de familie adica dupa casatorie sa fie Alma Elvira Maguiño Tananta .

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu care sa rezolv situatia la primarie,sau ca sa stiu mai bine cum sa procedez,ca nu mai stiu ce sa fac.

Multumesc Mult

O zi buna .
Răspunde
 25-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
In situatia in care nu se poate rezolva pe cale administrativa, trebuie deschisa actiune civila pe rolul judecatoriei.

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.