Forum avocaţi > Civil

Succesiune in instanță!

10-08-2023

Buna ziua, am deschis o succesiune in instanță în care sunt eu, sora mea și mama! Între timp mama nu se simte foarte bine din anumite motive medicale! Mama este in totalitate de partea mea și vrea să îmi cedeze mie partea... Întrebarea este următoarea: Ce se întâmplă dacă din nefericire va deceda? Cum se imparte, se va ține cont de faptul că partea ei vrea sa mi o cedeze mie?
Răspunde
 10-08-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De intentie nu se tine cont, ci doar de documente intocmite legal pana la momentul decesului. Si care sa nu poata fi atacate ulterior de sora dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2023

Buna seara, revin cu o alta întrebare, aceste documente intocmite legal pana la momentul decesului care ar fi? Prin notar? Nu prea am încredere că avocatul pe care îl am mă va îndruma corespunzător și as vrea sa știu dacă mă puteți ajuta cu ceva informații... Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 05-09-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu va suparati, dar daca nu aveti incredere in avocatul dvs., de ce nu renuntati la serviciile lui? Si il mai si platiti, desi nu aveti incredere in el.
Mama dvs. poate sa va instraineze, cu titlu oneros, drepturile sale asupra mostenirii deja deschise (cota parte). Nu cu titlu gratuit (donatie)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2023

Să știți că nu sunt la primul avocat, sunt chiar la al treilea, de asta am întrebat pt că din partea lui am fost trimis la un notar public, că sa aflu că lucrează de foarte mult timp împreună (împreună în sensul că îl recomandă pe acest notar) să îmi facă un titlu de donație care din ce știu nu va avea nici o valoare! De asta prefer sa știu ce problema sa le pun pe masa domnilor avocați din zona și să fiu sigur că nu mi se vor da niste promisiuni false... Cred că dvs va referiți la contract de cesiune de drepturi litigioase! Vă mulțumesc pt răspuns și pt timpul dvs
Răspunde
 05-09-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu ma refer la un contract de cesiune de drepturi litigioase.
Faptul ca mama dvs. este mostenitoare nu poate face obiectul unui litigiu, de vreme ce legea ii confera acest statut. In speta dvs, dreptul moştenitorului asupra moştenirii (mamei dvs. ori al dvs.) nu este un drept litigios, ci modalitatea de realizare este litigioasa.
Ma refer exact la ceea ce am spus: la instrainarea, vanzarea cotei ei de mostenire, inca neindividualizate.

Instrăinarea cotei-părţi ideale din dreptul de proprietate. Valabilitate. În timpul stării de indiviziune, oricare dintre coindivizari poate să dispună liber, fără acordul celorlalţi, de cota ideală de drept asupra bunului determinat sau asupra universalităţii, acest drept fiind un drept de proprietate individual, absolut şi exclusiv al fiecărui coindivizar, transmisibil între vii sau pentru cauza de moarte, iar în caz de înstrăinare, cumpărătorul se substituie în drepturile coindivizarului vânzător [C.A. Craiova, s. civ., dec. nr. 40/2010, pe www.portal.just.ro şi în D. Anghel, op. cit., nr. 121, p. 236].

Completare. Cf NCC, Dreptul este litigios dacă există un proces început şi neterminat cu privire la existenţa sau întinderea sa. In cazul dvs. nici existenta, nici intinderea (cota parte) nu sunt sub semnul intrebarii. Mama dvs., ca sotie, mosteneste in temeiul legii, iar cota de mostenire este data de lege. Ce va acoperi acea cota e altceva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.