Forum avocaţi > Civil

Teren intravilan trecut abuziv in extravilan

04-06-2014
Vizitator
In anul 1989- sub semnatura privata am cumparat o casa+curte=1512mp nr top 8.Dupa revolutia din 1989 vanzatorul ne-a cerut sa renegociem pretul casei deoarece intra la vanzare si gradina in suprafata de 22/40 parti din totalul de 4212 mp.nr top 9/1 aflata in prelungirea curtii .Abia la a doua negociere am aflat ca el detinea doar 22/40 parti.Vanzatorul detinea 22/40 parti din anul 1972 de la tatal sau,unde a locuit netulburat pana in 1989 cand ne-a vandut noua .In decembrie 1990 Primaria a eliberat vanzatorului o adeverinta din care rezulta ca:"imobilul inscris in CF nr.X.nr top 8 casa+curte=1512mp si nr top 9/1 gradina=4212mp este in perimetrul construibil al localitatii,nu este in circuitul agricol,nu este sechestrat sau urmarit fiscal,necesara in instanta pt a deveni proprietar pe intreg imobilul inscris in CF.Actiunea nu a fost depusa in instanta deoarece vanzatorul a decedat.In iulie 2007 am reusit sa autentificam contractul de V-C cu mostenitorii. Conform CF suntem proprietari pe 22/40 parti din imobil =1512mp si 22/40 parti din gradina de 4212mp.Gradina de 4212mp care este in continuarea curtii nu a facut obiectul Legilor funciare desi a fost lucrata de CAP,asa cum rezulta si din a doua adeverinta eliberata la cererea noastra in iulie 2013.Folosim de 26 ani casa +curtea =1512mp (intreg imobilul)netulburati urmand ca prin uzucapiune de lunga durata sa dobandim si celelalte parti 18/40 intru-cat ultimul inscris in CF este decedat in 2006.Am cerut Primariei conform CF sa ne puna in posesie cele 22/40 din 4212mp pe care le-am cumparat.Primaria ne-a raspuns ca terenul in cauza a fost trecut in extravilan si Comisia locala de aplicarea L18/91 a atribuit terenul pe Titlu de Proprietate altei persoane..Conform CF-ului,a harti ANCPI si a celor 2 adeverinte eliberate terenul este intravilan.In fapt terenul a fost trecut abuziv in extravilan .Ce trebuie sa facem,care sunt pasii?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.