Forum avocaţi > Civil

Posesie

18-08-2023
Vizitator
Bună ziua! Am o nelămurire cu privire la inscrierea/notarea posesiei în cartea funciara și as vrea sa ma ajutați cu niște informații dacă este posibil.
Am cumpărat un teren intravilan iar în prelungirea proprietății(de după gard sa zic așa) se afla un teren în paragină. Din informațiile vecinilor acel teren ar aparține primăriei. Merg la primărie, vorbesc cu domnul primar, ii explic situația și îmi exprim intenția de a cumpăra terenul din spate. Pana aici toate bune și frumoase. Dansul îmi spune ca va face verificări la nivel de primărie și sa revin. Revin la dânsul, îmi da voie sa curat terenul și îmi comunica sa aștept organizarea licitației. Între timp apar 3 surori care susțin ca acel teren al aparține mamei lor și ca vor sa li se facă "acte" ptr ca nu au și ca vor terenul. Am trecut pe la serviciul impozite și taxe sa întreb dacă exista în evidenta fiscala acest teren înregistrat și mi se confirma ca nu. Îmi văd de treabă, și aștept organizarea licitației numai ca ma trezesc cu una din surori la poarta, cu schița cadastrala și declarație de vecinătate pe care sa o semnez. Evident am refuzat dar nu înainte de a interoga persoana în cauza. Mi-a spus asa: Mulțumim ca ne-ai curățat terenul, este al nostru, am vb cu domnul primar, ne-a spus sa plătim pe 5 ani în urmă, sa scoatem fiscalul și anexa 26 care atesta ca am folosit terenul ca un bun proprietar, am taxe plătite la zi și ca terenul ne aparține noua. O intreb: Pai cum sa apăreți dvs pe schița și sa certific eu prin semnătura pe declarația de vecinătate ca asa este dacă dvs ați susținut ca este al mamei dvs decedate? Nu trebuia sa verifice registrul cadastral vechi din 89 sa vadă dacă la deținut vreodată răposata? Mi-a spus franc sa semnez ca nu este treaba mea. Noua ni se face posesie și nu ai tu treabă. Acum întreb: este corect cum sa procedat cu privire la asa zisa procedura de înscriere/notare a posesiei?
Răspunde
 18-08-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pai, si ati semnat declaratia? Ca au folosit terenul?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2023
Vizitator
Bună seara! Nu am semnat declarația întrucât nu am cunoștință ca ar aparține mamei acestor surori! Toți vecinii din zona mi-au spus ca pe vremuri era o livada plantata pe fostele terenuri ale Cap-ului și mai bine de 50 de ani de la defrișarea livezii nu a lucrat nimeni acest teren.
Răspunde
 21-08-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Foarte bine. Nimeni nu va poate obliga sa declarati fapte sau situatii pe care nu le cunoasteti. Dimpotriva, daca ati da o astfel de declaratie, ati declara in fals.
Vedeti daca ceilalti vecini au mintit in declaratii.
Daca primarul le invata prostii, e treaba lor.
Dvs. pregatiti-le un deviz de cheltuieli ptr actiunea de curatare a terenului si cereti-le banii. Puteti sa o faceti de vreme ce se erijeaza in proprietari.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2023
Vizitator
Nu am semnat declarația întrucât nu am cunoștință ca ar aparține mamei acestor surori! Toți vecinii din zona mi-au spus ca pe vremuri era o livada plantata pe fostele terenuri ale Cap-ului și mai bine de 50 de ani de la defrișarea livezii nu a lucrat nimeni acest teren.
Răspunde
 22-08-2023
Vizitator
Mulțumesc pentru sfaturi. Evident ca au mințit întrucât imediat lângă lotul meu vecinii sunt decedați de mult timp iar moștenitorii sunt prin tari străine. Pe declarația de vecinătate apare unul din moștenitori și culmea are și semnătura. În condițiile în care el nu este în țară!
As putea cumva sa opresc acest fals grosolan și sa cumpăr terenul?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.