Forum avocaţi > Civil

Pot da in judecată un magazin de bijuterii pentru furt/înșelăciune?

28-08-2023
Vizitator
Joi, 24 August 2023, am dus la reparat un lănțișor din aur. Singurul defect îl reprezenta cheița care era defecta. Mi s-a comunicat ca schimbarea cheitei costa 40 RON și îl pot ridica sâmbătă. Toate bune și frumoase, mi s-a dat o chitanța și am lăsat bijuteria la reparat fără sa realizez ca ar trebui sa fac poze la absolut toate detaliile înainte sa am încredere. Important de menționat este ca Atașat de celălat capăt al lantisorului era o pietricica care era vizibila doar pe o parte, puțin rozie și relativ mică ca și dimensiune. Când am fost sa ridic lănțișorul, cheița era schimbată, iar doamna de la tejghea mă grăbea sa semnez pentru ridicare de îndată ce mi-a arătat noua incheietoare. Însă de îndată ce am observat piatra din capatul celălalt am realizat ca nu e a mea. Era mai mare, alba si puțin transparentă, si era vizibila pe ambele părți. Practic, a fost schimbată cu suport cu tot. Deci, este exclusă orice scuza ca ar fi căzut din greșeală pietricica mea si au înlocuit-o cu o alta. Am încercat sa comunic cu una din doamne si sa le explic situația la care dînsa a negat zicând ca, totuși, va lua legătura personal cu cei ce s-au ocupat de reparație. Eu am insistat ca voi găsi poze in cele din urma cu detalii ale acestei pietre ca sa ii arat ca nu seamănă absolut deloc, ceea ce am făcut o ora mai târziu când am revenit la magazin. De data aceasta ea mi-a zis ca trebuie poze originale de la producător întrucât pozele de când îl purtam nu erau clare îndeajuns. Am insistat ca nu pot ridica si semna im acest caz si ca “problema” poate deveni o soluție foarte ușor doar prin a înlocui la loc pietricica.

Azi, 28 August 2023, m-a sunat aceeași doamna zicând ca cei ce au reparat si prin urmare compania neagă înlocuirea pietricelei si ea nu mai poate face nimic.

Help! ANAF doar?! Consider sa si dau compania in judecată deși e puțin dificil având in vedere ca eu locuiesc in UK.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.