Forum avocaţi > Civil

Dacă fac o plângere penala pentru agresiune se deschide proces?

30-08-2023
Vizitator
Am fost agresata de fostul soț și actuala lui soție, pe proprietatea mea, în partaj, proces nesoluționat deocamdată
Pe mama mea a împins-o și a căzut pe jos, era in afara proprietății,am certificat medico legal cu 6 zile de îngrijiri medicale
Dacă fac plângere penala se deschide proces, trebuie sa mi pun avocat, ce consecințe va suferi fostul soț pentru asta?
Pot sa ma reprezint singura în sala de judecata în cazul în care se deschide proces?
Răspunde
 30-08-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Procesul este ultima faza. Intai depuneti plangerea penala si se vor efectua acte de urmarire penala de catre procuror. Acesta va dispune fie prin ordonanta (de clasare, ori de renuntare la urmarire penala) fie cu un rechizitoriu si trimitere in judecata.
Nu trebuie sa aveti avocat, insa partea adversa va avea in mod sigur, motiv ptr care va recomand sa va angajati si dvs. unul de la inceput.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nico a scris pe 30-08-2023:
Am fost agresata de fostul soț și actuala lui soție, pe proprietatea mea, în partaj, proces nesoluționat deocamdată
Pe mama mea a împins-o și a căzut pe jos, era in afara proprietății,am certificat medico legal cu 6 zile de îngrijiri medicale
Dacă fac plângere penala se deschide proces, trebuie sa mi pun avocat, ce consecințe va suferi fostul soț pentru asta?
Pot sa ma reprezint singura în sala de judecata în cazul în care se deschide proces?

In primul rand trebuie formulata plangere, in termenul legal.

Dupa constituirea dosarului, organele de cercetare vor efectua urmarirea penala si procurorul decide daca trimite sau nu dosarul in instanta.

Este indicat sa va asigurati o aparare de specialitate, insa daca nu aveti posibilitatea, puteti solicita un avocat din oficiu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.