Forum avocaţi > Civil

Proces de partaj

27-09-2023

Sunt in proces de partaj. Fosta sotie sustine ca a pus in casnicie o anumita suma de bani. In cadrul procesului i-am pus in vedere sa aduca extrasul de cont, estras de unde se poate vedea cum s-au cheltuit banii. Aceasta refuza sa depuna extrasul de cont. Intrebarea mea este daca avocatul meu poate cere la banca extrasul ei de cont, avand in vedere ca este un proces pe rol?
Răspunde
 28-09-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Avocatul dvs. poate cere instantei sa-i puna in vedere partii adverse sa infatiseze inscrisul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mircea_123 a scris pe 27-09-2023:
Sunt in proces de partaj. Fosta sotie sustine ca a pus in casnicie o anumita suma de bani. In cadrul procesului i-am pus in vedere sa aduca extrasul de cont, estras de unde se poate vedea cum s-au cheltuit banii. Aceasta refuza sa depuna extrasul de cont. Intrebarea mea este daca avocatul meu poate cere la banca extrasul ei de cont, avand in vedere ca este un proces pe rol?

Avocatul dvs va trebui sa solicite instantei sa emita o adresa catre banca, pentru a se comunica la dosar extrasul de cont.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-10-2023

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cel care are o pretenție trebuie să o dovedească, deci este interesul fostei soții să dovedească ceea ce cere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2023

Multumesc frumos.
In legatura cu bunurile comune, partea adversa a intrebat daca sunt de acord cu o suma de bani (ca masa partajabila). Eu am spus ca nu sunt de acord. daca nu ne intelegem pana la urmatorul termen, ce se intampla? Va veni un expert sa spuna cat ar valora frigiderul, masina de spalat, aragazul? Acestea au fost cumparate acum 8 ani de zile. Fosta sotie a luat toate facturile, dar nu vrea sa le depuna la dosar. S-a grabit sa se mute la un vecin, cu care traieste si acum. A spus in actiune ce am cumparat in timpul casniciei. Eu am spus sa vina fosta sotie sa ia tot ce vrea din bunurile comune. Ea nu e de acord, vrea sa o despagubesc in bani. Eu, la fel, nu sunt de acord sa o despagubesc in bani. De ce m-a intrebat daca sunt de acord cu o anumita suma? Este posibil ca judecatorul sa ma puna pe mine sa platesc toate bunurile comune, avand in vedere ca eu stau in apartament?
Răspunde
 12-10-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca nu mai aveti facturile bunurilor, solicitati efectuarea unei expertize, pentru evaluarea acestora. Bunurile mobile pot fi impartite fie in natura, fie atribuite uneia dintre parti, cu obligarea la plata unei sulte catre cealalta parte.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2023

Dar nici una dintre parti nu e de acord cu plata unei sulte.
Fosta sotie nu vrea ca eu sa platesc in bani, iar eu vreau sa ia din casa orice cat i se cuvine.
Este posibil ca judecatorul sa spuna ca eu sa o despagubesc in bani, avand in vedere ca eu raman in apartament?
Cand am cumparat apartamentul, fostulproprietar a lasat in casa o parte din mobila. Daca se ajunge la evaluarea bunurilor, se va evalua si mobila pe care a lasat-o fostul proprietar?
Răspunde
 15-10-2023

As putea avea un raspuns?
Răspunde
 16-10-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mircea_123 a scris pe 12-10-2023:
Dar nici una dintre parti nu e de acord cu plata unei sulte.
Fosta sotie nu vrea ca eu sa platesc in bani, iar eu vreau sa ia din casa orice cat i se cuvine.
Este posibil ca judecatorul sa spuna ca eu sa o despagubesc in bani, avand in vedere ca eu raman in apartament?
Cand am cumparat apartamentul, fostulproprietar a lasat in casa o parte din mobila. Daca se ajunge la evaluarea bunurilor, se va evalua si mobila pe care a lasat-o fostul proprietar?

Atat timp cat nu cunosc toate datele dosarului, nu va pot oferi un raspuns concret, insa daca partile nu se inteleg cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor, judecatorul va pronunta o solutie in functie de solicitarile partilor din cererea de chemare in judecata si din cererea reconventionala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2023

eu am cerut de la inceput, (cand am facut intampinarea) ca sunt de acord sa ia din apartament tot ce vrea din bunurile comune. Ea doreste sa o despagubesc in bani.
Bunurile care erau in apartament la achizitionarea apartamentului se considera bunuri comune? Se impart si acestea?
Răspunde
 18-10-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Da, tot ce a fost achizitionat in timpul casatoriei intra in componenta masei partajabile.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2023

judecatorul poate dispune ca eu sa platesc toate bunurile, desi am spus in intampinare ca nu sunt de acord?
Răspunde
 20-10-2023

as putea avea un raspuns, va rog frumos?
Răspunde
 24-10-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mircea_123 a scris pe 18-10-2023:
judecatorul poate dispune ca eu sa platesc toate bunurile, desi am spus in intampinare ca nu sunt de acord?

Judecatorul poate dispune si acest lucru, in functie de apararile partilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2024

in timpul procesului, am fost nevoit sa schimb centrala termica. Fosta sotie traieste alturi de prietenul ei. In momentul de fata suntem coproprietari la apartament. Se poate cere instantei sa facem cheltuielile 50-50 % ? Bineinteles ca ea nu va fi de acord
Răspunde
 05-02-2024

?
Răspunde
 06-02-2024

as putea avea un raspuns, va rog frumos?
Răspunde
 07-02-2024
Vizitator
va rog frumos un raspuns, daca se poate
Răspunde
 12-02-2024

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mircea_123 a scris pe 04-02-2024:
in timpul procesului, am fost nevoit sa schimb centrala termica. Fosta sotie traieste alturi de prietenul ei. In momentul de fata suntem coproprietari la apartament. Se poate cere instantei sa facem cheltuielile 50-50 % ? Bineinteles ca ea nu va fi de acord

Puteți solicita acest lucru, prin cererea de chemare în judecată sau prin cea reconvențională, după caz.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.