Forum avocaţi > Civil

Test adn

06-10-2023
Vizitator
Buna ziua.
Vreau sa ma interesez, chiar de este prea tarziu ce ar trebui sa fac sa obtin drepturi legale la copil.

Am facut un copil cu o femeie, iar aceasta nu m-a informat ca este insarcinata cu mine si barbatul de ea s-a casatorit dupa ce ne-am despartit a recunoscut copilul. Eu nu am stiut ca este al meu timp de 4 ani pana cand am aflat ca ea era insarcinata cu el cand ne-am impacat si a facut avort, iar dupa noi am avut relatii sexuale si a ramas insarcinata instant. Ea mi-a spus in cele din urma ca este al meu si eu nu am vrut sa-i stric casnicia si am tinut secret. Acum copilul face 8 ani si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez sa-l trec pe numele meu, ea a divortat de acel om pentru ca era un dependent de alcool. Ea este de acord sa-mi de-a probe pentru testul ADN. Multumesc!
Răspunde
 06-10-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pentru ca legea il prezuma pe sotul mamei ca fiind tata al copilului, dvs., ca tata biologic, trebuie sa introduceti o actiune in tagada paternitatii. O astfel de cerere poate fi admisă numai dacă tatal biologic face dovada paternităţii sale faţă de copil.
Ca sa nu aveti surprize, ar fi bine sa faceti intai un test ADN extrajudiciar. Apoi, cand aveti certitudinea ca actiunea nu va poate fi respinsa, formulati actiunea in instanta.
Va recomand sa va luati avocat.
Testul il puteti face la INML "Mina Minovici" (IML - Bucuresti), sau la un laborator privat (cautati pe internet si vedeti conditiile si preturile)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Catalin a scris pe 06-10-2023:
Buna ziua.
Vreau sa ma interesez, chiar de este prea tarziu ce ar trebui sa fac sa obtin drepturi legale la copil.

Am facut un copil cu o femeie, iar aceasta nu m-a informat ca este insarcinata cu mine si barbatul de ea s-a casatorit dupa ce ne-am despartit a recunoscut copilul. Eu nu am stiut ca este al meu timp de 4 ani pana cand am aflat ca ea era insarcinata cu el cand ne-am impacat si a facut avort, iar dupa noi am avut relatii sexuale si a ramas insarcinata instant. Ea mi-a spus in cele din urma ca este al meu si eu nu am vrut sa-i stric casnicia si am tinut secret. Acum copilul face 8 ani si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez sa-l trec pe numele meu, ea a divortat de acel om pentru ca era un dependent de alcool. Ea este de acord sa-mi de-a probe pentru testul ADN. Multumesc!

Va trebui sa formulati in instanta o actiune in tagada paternitatii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.