Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Procedura Succesiune cetatean cu cetatenie Romana si Canadiana stabilit in Canada

10-11-2023
Vizitator
Buna Ziua, Tatal meu a decedat in Canada in 2022. A avut cetatenia dubla Romana si Canadiana, dar s-a stabilit cu docmiciliul in Canada in urma cu vreo 20 de ani, unde locuiesc eu si mama mea. Mama este executorul Testamentului tatalui meu. Vrem sa facem succesiunea. Se poate face succesiounea in Canada pentru apartamentul din Canada iar pentru apartamentul din Romania si un teren in Romania? Se poate face succesiunea pentru toate in Canada? Am vrea sa facem toata succesiunea in Canada. Care lege trebuie sa o aplicam in Romania pentru a da autoritatilor Canadiene posibilitatea de a o utiliza. Va multumesc anticipat.
Răspunde
 14-11-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru bunurile din Canada va trebui sa dezbateti succesiunea in Canada, iar pentru bunurile din Romania, va trebui dezbatuta succesiunea aici.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2024
Vizitator
Buna ziua,
Tatal meu a decedat la Montreal in 2020. Era rezident permanent (nu avea cetatenie canadiana) din 2009. Mama inca este in viata si locuieste la Montreal. Vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu pentru un ha teren la Gradistea/Olt si transfer concesiune loc de veci care este la Bucuresti. Va rog sa-mi suneti unde se face succesiunea ? la Bucuresti sau la Slatina /Olt. Actele pe care am sint : tata - certificat de deces transcris in Romania, la Bucuresti, mama - act cedare succesiune si documentele terenului si al locului de veci. Va rog sa-mi spuneti de ce acte as mai avea nevoie sa obtin din Canada pentru aceasta succesiune. Pina acum nu am gasit un notar care sa faca acest gen de succesiune. Se pare ca este complicat si as vrea sa inteleg unde este problema. Va multumesc anticipat.
Răspunde
 06-11-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Maria Sbiera a scris pe 02-11-2024:
Buna ziua,
Tatal meu a decedat la Montreal in 2020. Era rezident permanent (nu avea cetatenie canadiana) din 2009. Mama inca este in viata si locuieste la Montreal. Vreau sa fac succesiunea dupa tatal meu pentru un ha teren la Gradistea/Olt si transfer concesiune loc de veci care este la Bucuresti. Va rog sa-mi suneti unde se face succesiunea ? la Bucuresti sau la Slatina /Olt. Actele pe care am sint : tata - certificat de deces transcris in Romania, la Bucuresti, mama - act cedare succesiune si documentele terenului si al locului de veci. Va rog sa-mi spuneti de ce acte as mai avea nevoie sa obtin din Canada pentru aceasta succesiune. Pina acum nu am gasit un notar care sa faca acest gen de succesiune. Se pare ca este complicat si as vrea sa inteleg unde este problema. Va multumesc anticipat.

Din pacate notarii nu fac succesiuni cu elemente de extraneitate, astfel ca va trebui sa va adresati instantei.

Dacă certificatul de deces a fost emis în București, va trebui să promovați acțiunea în București, dacă tatăl nu avea altă adresă de domiciliu în România.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.