Forum avocaţi > Civil

Materia : Civil - Comunicare adresa

20-11-2023
Vizitator
Bună seara. Va rog mult ati putesa sa ma ajutati cu urmatoarele.
În urmă cu ceva timp, eu și fiica mea (în vârstă de 8 ani la momentul accidentului) am fost victimele unui accident de circulație, soldat cu răni și pagube materiale. Am fost rănită la coloană și a trebuit să fiu în concediu medical, iar fiica mea a avut dureri la mișcarea gâtului și dupa accident am suferit amandoua de anxietate, ea neputând să-și facă temele și plangand si facand isterie mult timp dupa accident cand trebuia să calatorească cu mașina. Societatea de asigurări care se ocupă de caz nu dorește să ne plătească nici jumătate din sumele pierdute în urma acestui accident (pt. tratamentul medial, salariul pierdut și durerea și suferința). Iar pentru reparația mașinii nu oferă detalii și nu vor să plătească cât ar trebui, deși accidentul este 100% din vina lor, ceea ce nu neagă. Cazul a ajuns în judecatorie- materie: civila, eu fiind reclamanta.

Recent am primit o Comunicare adresa de la judecatorie pe numele fiicei mele - eu ca reprezentant. Aceasta comunicare e astfel:
''In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de RECLAMANT, va comunicam
cd ln termen de 30 zile de la primirea prezentei comuniceri, sub sanctiunea decederii din dreptul de a
mai depune probe 9i de invoca exceptiil, aveti obligatia de a depune intempinarea. Depuneli
documentele solicitate gi inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instante 9i cate un exemplar
pentru fiecare parte, cf. art. 150 NCPC
Conform art. 205 alin. (2) din Legea 13412010 privind Codul de procedura civile, intampinarea trebuie se
cuprinde:
a) numele gi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau regedinta paratului ori, pentru persoanele
juridice, denumirea gi sediul, precum gi, dupe caz, codul unic de inregistrare sau codul de identificare
fisca15, numdrul de inmatriculare in registrul come(ului ori de inscriere in registrul persoanelor juridice 9i
contul bancar, dace reclamantul nu le-a mentionat in cererea de chemare in judecata. Dispozitiile art. 148
alin. (1) teza a ll-a sunt aplicabile in mod corespunzitor. Daci paretul locuie$te in streinetate, va areta 9i
domiciliul ales in Romania, unde urmeazi sA i se faci toate comunicdrile privind procesul;
b) excepliile procesuale pe care paratule invoce fate de cererea reclamantului;
c) raspunsul la toate pretentiile gi motivele de fapt 9i de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apari impotriva fiecerui capet din cerere, dispozitiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile in
mod corespunzator;
e) semnitura.

1) in afara celor de ordine publice, daci legea nu prevede altfe

As fi foarte recunoascatoare daca ma puteti ajuta , ce trebuie sa fac acum,

Multumesc mult
Răspunde
 21-11-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa fie o greseala: paratul depune intampinare, nu reclamantul.
Asta daca nu care cumva paratul dvs. a facut cerere reconventionala si trebuie sa depuneti intampinare.
Va recomand sa va luati un avocat. V-ar rezolva astfel de probleme, ca cea descrisa mai sus.
In plus, nu asteptati bani de la firma de asigurari fara sa se bata cineva ptr ei.
Dar cine v-a facut actiunea in instanta, cea in care spuneti ca sunteti reclamant si in care acum vi se pretinde sa depuneti intampinare? Nu ati avut avocat?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lilia a scris pe 20-11-2023:
În urmă cu ceva timp, eu și fiica mea (în vârstă de 8 ani la momentul accidentului) am fost victimele unui accident de circulație, soldat cu răni și pagube materiale. Am fost rănită la coloană și a trebuit să fiu în concediu medical, iar fiica mea a avut dureri la mișcarea gâtului și dupa accident am suferit amandoua de anxietate, ea neputând să-și facă temele și plangand si facand isterie mult timp dupa accident cand trebuia să calatorească cu mașina. Societatea de asigurări care se ocupă de caz nu dorește să ne plătească nici jumătate din sumele pierdute în urma acestui accident (pt. tratamentul medial, salariul pierdut și durerea și suferința). Iar pentru reparația mașinii nu oferă detalii și nu vor să plătească cât ar trebui, deși accidentul este 100% din vina lor, ceea ce nu neagă. Cazul a ajuns în judecatorie- materie: civila, eu fiind reclamanta.

Recent am primit o Comunicare adresa de la judecatorie pe numele fiicei mele - eu ca reprezentant. Aceasta comunicare e astfel:
''In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de RECLAMANT, va comunicam
cd ln termen de 30 zile de la primirea prezentei comuniceri, sub sanctiunea decederii din dreptul de a
mai depune probe 9i de invoca exceptiil, aveti obligatia de a depune intempinarea. Depuneli
documentele solicitate gi inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instante 9i cate un exemplar
Conform art. 205 alin. (2) din Legea 13412010 privind Codul de procedura civile, intampinarea trebuie se
cuprinde:
a) numele gi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau regedinta paratului ori, pentru persoanele
juridice, denumirea gi sediul, precum gi, dupe caz, codul unic de inregistrare sau codul de identificare
fisca15, numdrul de inmatriculare in registrul come(ului ori de inscriere in registrul persoanelor juridice 9i
contul bancar, dace reclamantul nu le-a mentionat in cererea de chemare in judecata. Dispozitiile art. 148
alin. (1) teza a ll-a sunt aplicabile in mod corespunzitor. Daci paretul locuie$te in streinetate, va areta 9i
domiciliul ales in Romania, unde urmeazi sA i se faci toate comunicdrile privind procesul;
d) dovezile cu care se apari impotriva fiecerui capet din cerere, dispozitiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile in
mod corespunzator;
e) semnitura.

Multumesc mult

Formulati întâmpinare (cel mai probabil la reconventionala paratului) in termenul legal, in care expuneti situatia de fapt din perspectiva dvs și precizati probele pe care doriți să le propuneți.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2023
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 21-11-2023:
Trebuie sa fie o greseala: paratul depune intampinare, nu reclamantul.
Asta daca nu care cumva paratul dvs. a facut cerere reconventionala si trebuie sa depuneti intampinare.
Va recomand sa va luati un avocat. V-ar rezolva astfel de probleme, ca cea descrisa mai sus.
In plus, nu asteptati bani de la firma de asigurari fara sa se bata cineva ptr ei.
Dar cine v-a facut actiunea in instanta, cea in care spuneti ca sunteti reclamant si in care acum vi se pretinde sa depuneti intampinare? Nu ati avut avocat?

Multumesc mult pentru raspuns,
Dar sub ce motive și în ce situație permite legea pârâtului să invoce cerere reconvențională?

Daca raspund la citatia primita de la instanta, este Okay, sau este o problema? Aș dori doar să adaug câteva informații suplimentare (pe care nu le-am menționat in mod detailat în cererea de chemare in judecata) cu privire la trauma prin care a trecut fetița mea, a cărei siguranță si bunăstare fizică și psihică au ajuns să fie ignorate datorita acestui accident. Ea fiind doar un copil neputand sa se ocroteasca si sa se descurce singura. Desi am cerut paratului sa ne ajute in acest sens nu am primit niciodata nici un raspuns.

Acțiunea în instanță a fost inițiată prin Procedura europeană pentru cereri cu valoare redusă. Eu și fiica mea suntem reclamanți, iar pârâta este compania de asigurări.
Aveti dreptate, e foarte greu sa comunicam cu paratul care este asigurarea soferului vinovat ( desi ei ne-au confirmat ca sunt direct responsabili pentru solutionarea acestui caz), nu ne dau informatii clare despre reparatia autovehiculului si nici macar nu argumenteaza de ce nu vor sa returneze banii pentru tratamentul medical si concediul medical pierdut. Am pierdut 2 ani încercând să obțin un răspuns clar de la dansii, mașina nu a fost reparată și nu mi-au dat ramburs.
Răspunde
 24-11-2023
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 22-11-2023:
Lilia a scris pe 20-11-2023:

cuprinde:
mod corespunzator;
e) semnitura.

Multumesc mult

Formulati întâmpinare (cel mai probabil la reconventionala paratului) in termenul legal, in care expuneti situatia de fapt din perspectiva dvs și precizati probele pe care doriți să le propuneți.

Vă multumesc foarte mult pentru răspunsul de pe Avocatro.net, am redactat INTAMPINAREA, ati putea va rog sa vi-o trimit pe e-mail? Nu știu dacă trebuie să menționez o lege sau dacă m-am referit la toate punctele din citație. Vă rămân recunoscătoare vă rog mult, va multumesc mult de tot.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1435

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.