Forum avocaţi > Civil

Donatie sau act de vanzare-cumparare

27-01-2013
Vizitator
buna ziua ,am si eu nevoie de o recomandare din partea dvs.,am 58 de ani sunt singura ,am o casa la tara si 2 apartamente in bucuresti am 2 frati si o sora .la tara am o prietena foarte buna care mi-a fost alaturi de cand am venit la tara ,iar de un an m-a ingrijit tot timpul pentru ca am fost operata de cancer la san si am hotarat sa -i trec casa de la tara fiului ei [,fratii mei au toti cate 2-3 case ]si nu stiu ce acte sa fac de donatie sau de vanzare -cumparare catre el bineinteles ca singura mea conditie este sa aiba grija in continuare de mine atata timp cat traiesc si vreau bani jumatate din cat valoreaza casa.imi puteti da un sfat care sa fie convenabil pentru amandoi si sa nu poata veni nimeni peste el sa il dea afara.va multumesc si astept opinia dvs.
Răspunde
 01-02-2013
Vizitator
Maria Date= a scris:
buna ziua ,am si eu nevoie de o recomandare din partea dvs.,am 58 de ani sunt singura ,am o casa la tara si 2 apartamente in bucuresti am 2 frati si o sora .la tara am o prietena foarte buna care mi-a fost alaturi de cand am venit la tara ,iar de un an m-a ingrijit tot timpul pentru ca am fost operata de cancer la san si am hotarat sa -i trec casa de la tara fiului ei [,fratii mei au toti cate 2-3 case ]si nu stiu ce acte sa fac de donatie sau de vanzare -cumparare catre el bineinteles ca singura mea conditie este sa aiba grija in continuare de mine atata timp cat traiesc si vreau bani jumatate din cat valoreaza casa.imi puteti da un sfat care sa fie convenabil pentru amandoi si sa nu poata veni nimeni peste el sa il dea afara.va multumesc si astept opinia dvs.
Răspunde
 21-02-2013
Vizitator
Încheiați la notar un contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere .
Răspunde
 26-12-2013
Vizitator
Buna ziua tuturor,
Am si eu o problema mai delicata sau chear doua.
Este vorba destpre un act de vinzare/cumparare incheiat intre parinti mei si sora mea si, un act de donatie intre parinti mei si nepoata mea ( fica sorei mele).
Nu stiu in ce conditii au fost facute pentru ca totul mi s-a ascuns miseleste dar intrebarea mea este in care cazuri pot contesta aceste acte dupa moartea parintilor?
Răspunde
 07-01-2014
Bucuresti

daca doriti sa va protejati doar pe dv atunci faceti un contract de intretinere fara vinzare.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.