Forum avocaţi > Civil

Declaratii

05-12-2023
Vizitator
Am depus ieri o plangere la politia economica. Azi ma suna un tinerel sa ma cheme sa dau declaratie olografa cu ce am scris in petitie. Ca sa pierd timp aiurea. Am fost deja la ei sa depun si petitia are semnatura mea originala si mi-au cerut CI cand am depus. Nu am chef sa ii povestesc eu lui inca o data ce am scris in petitie. Le e lena sa citeasca sau ce? Ce procedura e asta?
Ma intreaba daca am fost prejudiciata, scrie in petitie dar fac pariu ca nu a citit, ma cheama sa ii povestesc ca ii e lene sa citeasca 13 pagini!!
Sau cum e parerea dvs? Imi e ca pierd timp sa umblu prin frig si tot nimic nu vor face.
Răspunde
 05-12-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce ați depus o plângere, trebuie să mergeți să vi se ia o declarație.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2023
Vizitator
Multumesc de raspuns, am depus o petitie si nu vad temeiul legal pentru aceste invechite metode politienesti menite doar a face cetateanul sa piarda timp pretios de viata. Care e temeiul legal, va rog? In legea petitiilor nu scrie de nici o declaratie. La ce ii mai trebuie declaratie daca are petitie mea semnata de mana? Birocratie maxima. Oricum nimic n-or sa faca.
Răspunde
 06-12-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aceasta este procedura.

Dupa înregistrarea unei plângeri/petiții etc, se formează un dosar, apoi organele de urmărire penală încep cercetările (art. 306 NCPP).

Persoana care a formulat plângerea este chemată la declarații, pentru lămurirea situației de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2023
Vizitator
Doamna avocata, pai dvs imi spuneti asa e procedura? Cuvintele astea de obicei ascund abuzuri. Ce procedura? Prostii. Si eu am procedura mea! Ok? Procedura de a nu pierde timp aiurea. Nu e caz penal. Ati citat ncpp. E o petitie la politia economica. Facuta pe legea petițiilor foarte explicit. Sa cerceteze ca de aia sunt platiti. Daca are sa intrebe ceva sa o faca la telefon nu sa ma puna pe mine pe drumuri degeaba. De obicei astia nu fac nimic. Taie frunza la caini ca multi altii in Romania. A si vorbit aiurea. Ca refuz sa ma duc eu am spus ca am 70 de ani si sunt bolnav sa zica la telefon daca are ceva de zis. In loc sa intrebe la telefon el ca sa ma duc sa ii explic. Pai e retard? Scrie foarte clar in petitie. Totul. Au proceduri? Si eu am proceduri!
Răspunde
 16-12-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca in petitia dvs. ati sesizat savarsirea unor posibile fapte penale, nu este petitie, ci este fie o plangere penala (daca sunteti direct afectat), fie un denunt penal.
Caz in care se urmeaza regulile codului de procedura penala.
Daca nu va conformati, "petitia" dvs. va fi clasata.
Si nu are rost sa va enervati pe avocatii care incearca sa va explice situatia. Nici eu, nici colega mea nu legiferam, ci aratam cum se aplica legea in vigoare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.