Forum avocaţi > Civil

. Sunt in legalitate? Este necesara uzucapiunea?

02-01-2024
Vizitator
Posed un teren intravilan/constructie din 2007.
In vederea cumpararii s-au intocmit toate documentele topometrice si am cumparat legal si de buna credinta terenul fara a fi contestat de vecini. In 2021 am construit si intabulat o casa
pe acest teren.
Configuratia terenului cumparat de mine (E) precum si cea a vecinului meu (V)au fost acceptate si necontestate de toti proprietarii care s-au succedat. Delimitarea prezenta prin gard a celor doua terenuri este identica ca forma si amplasament cu cea de acum 50 de ani si refacuta in urma cu 15 ani ani de catre proprietarul (V-1) , cel care i-a vandut cu contract legal proprietatea lui (V). La cumparare in 2018 (V) a acceptat situatia existenta atunci si care coincide cu cea prezenta.
Vecinul meu mi-a comunicat azi 2 ian 2024 ca eu (E) ma aflu in posesia incorecta a unei suprafete de cca 20 mp. Intradevar exista aceasta situatie constatata prin diferenta intre masuratoarea topo si cea de pe ORTOTERA. Am doua intrebari:
1 Pot fi acuzat de rea credinta ?
2 Ce document are prioritate : ridicarea topo sau planul topo Ortotera pe care si eu l-am semnat in sub presiunea intabularii unei constructii in anul 2021 ?
Cum pot iesi din aceasta situatie de incertitudine ?
Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.