Am avut o proprietate cu izvor, la marginea gardului proprietatii pe care am construita casa, de unde luam toti vecinii apa de 30 de ani incoace. S-au facut anul trecut intabularile, si s-a aflat ca proprietatea nu a fost inregistrata la primarie, ca s-a vandut de catre un proprietar fals. Proprietarul in drept, a intabulat si a vandut unui singur vecin tot, fara stirea noastra. Acesta a venit, ne-a deconectat, si a spus ca nu mai avem ce cauta acolo ca e proprietatea lui. Noi locuim acolo, cu tatal meu cu handicap, cazut la pat. Face pe el, are haine murdare care trebuie spalate si nu mai avem cum sa le spalam, sa spalam nici vasele si sa-i gatim mancare fiarta, care e singurul lucru pe care-l mai poate manca. Am incercat sa sun la politie si la primarie, dar fiind teren privat, cica nu pot sa iau apa de acolo legal, pentru ca nicio lege nu favorizeaza asta. Am sunat la Apele Romane, si mi-au spus ca legea 107/1996 spune ca am dreptul sa accesez izvorul. Mai departe, am studiat legea apelor, si e mentionat ca doar raurile si apele cu peste 10kmp sunt publice. Cele sub 10kmp aflate pe teren privat, sunt private. Ca in baza legii 107/1996 as avea voie sa imi accesez DOAR izvorul de pe proprietatea mea, sau de pe proprietati publice, dar nu si private. Nu mai stiu ce sa fac, nu am idei! Situatia e urgenta, adica va trebui sa imi bag tatal intr-un azil de varstnici, ca sa aiba ei grija de el si sa aiba toate conditiile pe care aici nu le mai poate avea. Ne-am distantat cu iubita mea, pentru ca nu am mai putut face nimic intim, din cauza ca nu aveam apa. Eram logoditi, intr-o relatie de 10 ani. Cum il pot ataca pentru daune pe omul asta, in instanta, pentru ce a facut? Am discutat cu un student la drept si mi-a spus: "poate fi o șansă și cu intabularea în baza principiului bunei credințe" Sau ca as putea obtine: "ordonanță președințială la instanța" pentru a-mi primi drepturi temporare la izvor pana la proces. |
|