Forum avocaţi > Civil

Frate decedat în Germania

14-02-2024
Vizitator
Bună seara am și eu i întrebare vă rog . Fratele meu a decedat în Germania . El nu era căsătorit și nu avea copii . Fratele meu deținea un cont bancar cu niște bani strânși pt înmormântare,pe patul de moarte mi-a dat cardul și pinul . Întrebarea este următoarea după deces pot scoate bani de la bancomat în mod normal sau trebuie mai întâi să anunț banca și deabea dupaia să intru în posesia banilor?. Vă mulțumesc!
Răspunde
 15-02-2024

Da, este ilegal să scoți bani din contul altei persoane, chiar dacă se presupune că ți-ar fi permis. Mai ales după decesul persoanei, care se poate presupune că, la un moment dat, ți-ar fi revocat accesul la card. Odată ce persoane e decedată nu mai pot fi făcute operații în cont decât dacă există vreun împuternicit certificat. Trebuie să deschizi succesiunea (să rezolvi treaba cu moștenirea) și atunci banca va fi obligată să dezvăluie sumele din contul fratelui și să ți le remită ca fiind moștenitoare. Asta în cazul în care nu mai sunt alți moștenitori sau dacă nu există un testament care să modifice situația implicită.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.