Forum avocaţi > Civil

Google este obligat sa respecte legislatia din Romania/UE?

26-03-2024
Vizitator
Buna ziua
Sunt un liber profesionist din Romania(PFA) din 2019 din Constanta, domeniul de activitate 6820, "inchiriere si subinchiriere proprietati proprii sau inchiriate"
Detin un apartament cu 4 camere cu acces la 2 bai, hol/bucatarie,( nu inchiriez un apartament intreg), fiecare camera se rezerva separat pe noapte ca int-o pensiune..
Am obținut un certificat de clasificare(2 stele) provizoriu de la Ministerul Turismului în ianuarie 2024
Am cont bancar, casa de marcat, apartament intabulat/cadastrat/inregistrat conform ultimei cerinte DAC7, evident acordul asociatiei de vecini/proprietari
Cu ceva timp în urmă am vrut să îmi creez un cont pe site-ul Google, mai precis pe Business Profile Manager, fost Google My Business
Am incercat de vreo 2 ori...procedura consta in verificarea numarului de telefon in cel mai simplu caz...
Dar mi sa respinsc cererea…pe motiv ca nu se poate confirma existenta bussinessului meu
În cazul meu, mi-au cerut să le trimit un filmuleț cu interiorul locației...ceea ce am făcut...răspunsul primit a fost „nu se poate dovedi”...a doua oară (presupun ca sa ma descurajeaze) mi-au cerut un link catre Camera de Comert..Le-am trimis linkul solicitat catre Camera de Comert Constanta...acelasi raspuns "nu se poate dovedi"...mi-au intrebat pe mail daca ar putea sa ma contacteze telefonic...le-am raspuns "da"..dar nu au facut-o...atunci mi-au trimis un email cu cererea sa ii sun in apel video...dar au facut ca acel link de apel video... sa nu existe...
In Constanta cred ca sunt printre cei 20% care au o forma de organizare legala/certificat de functionare de la Ministerul Turismului pentru "inchiriere camere in locunte de familiale" .. in principiu locatia mea functioneaza aproape ca un Minihotel sau ca o Pensiune.. .locatia mea nu este tipul de garsoniera sau apartament (inchiriere in vacanta) pe care il poti inchiria pentru 1-2 zile vara...locatia mea este deschisa tot timpul anului
Iată răspunsul pe care l-am primit
„Salutări de la Google Business Profile Support. Sper că vă descurci bine!

Acest email face referire la verificarea profilului dvs. de afaceri „Host Florentin” „Camere Florentin Constanta

Întrebare: înțeleg preocuparea dvs. de a verifica compania. Vă rugăm să nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta să vă rezolvați problema.

Din păcate, nu vă putem ajuta să vă verificați profilul, deoarece nu putem stabili dacă afacerea dvs. există conform regulilor noastre.

Pentru a continua verificarea companiei, aveți o opțiune:

Puteți verifica din profilul dvs. de companie printr-un apel video live cu un membru al echipei noastre de asistență. Navigați la profilul dvs. de companie pentru a urma solicitarea pentru a fi verificat prin video. Aflați cum să configurați un apel video live.”
Ce vreau sa spun este ca peste 1000 de apartamente din Constanta nu au nicio forma de organizare/clasificare juridica, dar au pagina de business pe google "business profile manager"... chiar si parcuri, scari de bloc/parcari au o pagina business pe Google profile Manager!!... probabil exista cateva mii de locatii in toata tara care nu indeplinesc conditiile unei afaceri din punct de vedere legal .. conform legislatiei romane/ UE... dar indeplinesc „condițiile” Google..”adica sint confirmate ca "exista" doar printr-un sms”
In cazul meu, nu stiu daca este discriminare...dar cert este ca Google are propriul sau set de reguli... functioneaza ca un „STAT virtual” care nu trebuie sa respecte regulile , legile unde functioneaza.. le respecta doar daca sint obligati de legislatia EU…cu foarte mare greutate..
Am cont pe booking, airnbnb, travel minit, hostelworld etc
Toate aceste site-uri mi-au cerut documente justificative .. le-am dat aceste documente ... care mi-au permis sa operez pe site-urile lor, managerului de profiler Google i-am trimis chiar si o factura cu bon fiscal drept dovada .. dar degeaba...
Site-urile de care vorbesc au cerut documente care sunt cerute de legislatia romana cat si de legislatia Uniunii Europene...google nu cere nimic...nu cere documente justificative...din contra , face tot posibilul sa nu ceara niciun document... dimpotriva te atentioneaza sa nu trimiti documente "sensibile"...acesta fiind probabil motivul pentru care bussinisurile ilegale si excrocheriile prolifereaza pe Google..pt ca Google le gireaza...
Ce pot sa fac in acest caz?,... Nu ma pot adresa ANPC.. in Romania deoarece sunt proprietar de afacere ,Ce pot face in acest caz sa fiu listat pe google profile manager"?
Această companie Google nu trebuie să respecte regulile UE/ țara în care își activează serviciul, în cazul de fata România? Dacă nu am încălcat nicio regulă, poate fi justificată această aparentă discriminare?...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.