Forum avocaţi > Civil

Cum sa fac succesiunea daca sora mea refuza sa vina in tara si sa o faca ?

16-06-2014

Buna ziua !
Am mare nevoie de un sfat. Parintii mei aveau in comun un apartament cu 3 camere in Cluj-Napoca si in 2002 a decedat tata si in 2010 a decedat mama. Am o singura sora si de mai multe ori m-am intors in tara sa facem succesiune dar ea nu accepta sa vina si toate actele originale le-a ascuns; certificatele de nastere, casatorie si deces ai parintilor nostri si actul de proprietate pe casa.
Am cerut certificatele de deces ale parintilor ca sa fac la notar declaratie de acceptare a mostenirii dar a refuzat sa mi le dea.
Ce pot sa fac ? Sunt la capatul puterilor dupa atatia ani in care incerc sa o conving ca nu e o optiune succesiunea si trebuie facuta urgent.
Daca ambii parinti sunt decedati se poate face succesiunea direct numai de pe mama (sau numai dupa tata) ?
Poate sora mea sa faca ceva ca sa mosteneasca singura ?
Va multumesc anticipat pentru sfat !
Răspunde
 16-06-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
In conditiile date, va trebui sa dezbateti succesiunea pe calea instantei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2014
Vizitator
Asa este, daca nu va intelegeti ajungeti in instanta unde nu cred ca vreti sa ajungeti. Explicati-le mostenitorilor ce inseamna un asemenea proces - cheltuieli mai mari si sa pierdeti 2-3 ani pentru o chestie care se rezolva intr-o saptamana la notariat cu bani mai putini.
Răspunde
 16-06-2014
BUCURESTI

Puteti sa cereti un duplicat de pe certificatul de deces, chiar daca refuza sa va dea originalul. Oricum, la notar va trebui citata si acea persoana. Convingeti-o ca trebuie sa mergeti la notar altfel va asteapta un drum lung si costisitor in instanta.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 18-06-2014
BUCURESTI

Domnilor administratori va reatrag atentia sa luati masuri si sa schimbati metoda de clasare in top pentru colegii care posteaza mesaje monosilabice doar ca sa apara pe site. Dupa parerea mea este mai important continutul mesajului decat numarul de raspunsuri.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.