Bună ziua, În data de 17.04.2003 părinți mei au cumpărat (cu contract de vânzare cumpărare) întregul drept de proprietate asupra unui imobil și dreptul de folosință (la acea vreme nu au realizat ce înseamnă acest drept de folosința) asupra terenului aferent în suprafața de 3325 mp. Acum 2 ani s-au făcut măsurători in vederea intabulării tuturor terenurilor din cadrul UAT. Conform cărții funciare emise in urma măsurătorilor efectuate, suprafața totală este de 4295 mp iar la partea II. PROPRIETARI și ACTE este menționat în felul următor: B1: Se înființează cartea funciară […] (La referințe este menționat codul terenului = A1) B2: Hotărâre Judecătorească din 1984. Întabulare, drept de PROPRIETATE, dobândit prin Hotărâre Judecătorească, cota actuală 3325/4295 – 1) STATUL ROMAN (La referințe este menționat codul terenului = A1) După vizualizarea Hotărârii Judecătorești am realizat ca vechii proprietari au cerut intabularea terenului (care nu era intabulat pe nimeni la vremea aceeea) cu drept de FOLOSINȚA (inca nu stiu de ce au procedat asa, probabil din cauza anului in care s-a efectuat intabularea (1984)). B3: Act normativ nr. Lege nr. 7, din 1995 emis de Parlamentul României. Întabulare, drept de PROPRIETATE, dobândit prin Lege, cota actuala 970/4295 – 1) NECUNOSCUT (La referințe este menționat codul terenului = A1) B4: Act administrativ emis de primăria UAT. Se notează posesia faptică în cotă de 970/4295 în favoarea – 1) TATĂL MEU (La referințe este menționat codul terenului = A1) La partea III. SARCINI este menționat în felul următor: C1: Act notarial nr. contract de vânzare cumpărare din 17/04/2003. Întabulare, drept de FOLOSINȚA, cota actuala 3325/4295 – 1) TATĂL MEU. Am rugămintea la dvs. să îmi spuneți care sunt modalitățile prin care se poate obține drept de PROPRIETATE pentru cota 3325/4295 (care in momentul actual este doar cu drept de FOLOSINȚA) având în vedere că în cartea funciara este menționată acea Hotărâre Judecătorească din 1984. Exista vreo posibilitate sa nu se ajungă in instanța de exemplu notar sau ordin de prefect? Precizez că din data de 04.2003 părinți mei locuiesc la imobilele înscrise la punctul B5 și gospodăresc întreaga suprafață de teren de 4295 mp. Va mulțumesc anticipat! |
|