Forum avocaţi > Civil

Masa succesorala

07-06-2024
Vizitator
Parintii mei au divortat acum vreo 30 de ani si tata s-a recasatorit dupa un an. Noua nevasta, cu care tata are alt copil, a facut tot ce-a putut ca tata sa nu tina legatura cu mine. Ma vedeam cu tata pe ascuns, la matusa mea. Acum citeva luni tata a decedat si nevasta lui (care nici nu mi-a spus de deces) nu vrea sa deschida succesiunea ca sa nu-mi dea cota parte ce mi se cuvine si de pe care trage foloase. Eu am acceptat mostenirea la notar, dar nu pot deschide succesiunea pentru ca nu am niciun act de proprietate al tatalui meu. Cum se poate identifica masa lui succesorala? Cum pot afla la ce banci avea tata cont? Daca pe conturi apare si nevasta lui ca titular, ea are dreptul la totii banii din cont?
Răspunde
 14-06-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
În primul rând, dacă moștenitorii nu doresc dezbaterea moștenirii la notar, va trebui să dezbateți succesiunea în instanță.

Referitor la conturi, puteți trimite o cerere băncilor unde credeți ca tatăl dvs avea conturi, pentru a vă comunica dacă există conturi bancare deschise pe numele tatălui dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-06-2024

Multumesc pentru raspuns. N-am nicio idee la ce banci avea tata conturi.
Daca merg in instanta pentru dezbaterea succesiunii, tot nu stiu care e masa succesorala, de exemplu pe ce nume e apartamentul in care locuiau. Cum se poate afla?
Răspunde
 20-06-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a afla pe numele cui este apartamentul, puteți solicita un extras de Carte Funciară.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.