Forum avocaţi > Civil

Uzufruct viager pe un teren fara constructii pe el

02-07-2024

Bună ziua ,am nevoie de ajutorul dvs.Am constituit în anul 2017,un contract de uzufruct viager pe un teren primit ca moștenire de la tata Uzufructul are doi uzufructuari in cote parti de 1/2 .La data constituirii actului nu era nimic construit ,dar aveam deja avizul de constructie ,am terminat casa de făcut și anul următor ne-am mutat cu toții acolo,cei doi uzufructuari,eu și copilul meu ,prin buna intelegere .As vrea sa intabulez construcția si intrebarea mea este cum va fi intabulata și trecută în cartea funciară? Pe numele meu care am facut-o sau și numele celor doi uzufructuari ,care au fost de acord cu construcția.? Casa va avea și ea uzufruct viager pentru cei doi ,sau nu va fi grevata de acest act ,pentru ca nu e trecuta odată cu terenul la uzufruct ? Vă mulțumesc mult !
Răspunde
 20-07-2024
Vizitator
Buna , esti cam la fel ca in situatia mea . In caz ca veti fi chemat in instanta de catre unul din uzufructuari va trebui sa davediti ca ati construit "prin buna intelegere" pentruca uzufructuarul poate invoca incalcarea uzufructului .
Intabularea constructiei se face pe cine a construit-o, adica dumneavoastra si sa nu cumva sa o intabulati pe uzufructuari pentruca exista riscul sa pierdeti tot .
Din cate stiu eu nimeni nu te obliga sa condivizi casa cu uzufructuarii , mai presus sa aveti autorizatie de constructie ca e vai daca se rasgandesc uzufructuarii.
Răspunde
 06-09-2024
Vizitator
Mulțumesc mult pentru răspuns. Da ,a fost bună înțelegere de la început, bachiar cei doi uzufructuari au ajutat cum au putut la construcția casei ,de aia ne-am și mutat cu toții în ea .Nu s-au opus nici unul și avizul de constructie și celelalte avize plus procesul verbal de recepție sunt pe numele meu .Și dumneavoastră cum a-ti rezolvat dacă sunteți în aceeași situație ,chiar as vrea sa știu.Multumesc
Răspunde
 06-09-2024
Vizitator
Putem lua legătura pentru a-mi da mai multe informații ? Multumesc
Răspunde
 06-09-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Va fi notat și uzufructul în Cartea Funciară.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2024
Vizitator
Bună seara .uzufructul pe casa ?
Răspunde
 06-09-2024
Vizitator
Chiar dacă în act uzufructul e făcut doar pe teren ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.