Forum avocaţi > Civil

Predare citatie prin posta

11-09-2024
Vizitator
Ma confrunt cu următoare situație: lucrez la o societate care a primit o amendă, stampila postei e în data de 14.05.2024, dar efectiv plicul l.am primit în data de 20.05. Am mers la oficiul poștal pentru a confirma efectiv data primirii acesteia. Am făcut contestație la acea amenda încadrându-ne in 15 zile de la data de 20.05 când am primit efectiv citația. Astăzi am primit adresa precum că am depus tardiv contestația justificand că am luat la cunoștință în data de 14.05. Pe Ar.ul inițial nu a semnat nimeni, originalul Ar.ului fiind de negasit. In luna august cei care au emis PV.ul au solicitat postei un duplicat, factorul poștal l.a adus, am scris numele și am semnat pe acel duplicat, fara a trece și data. Cei de la oficiul poștal au trecut data când au primit efectiv citația nu când au predat.o, spunând că au ștampilat plicul cu noua data fara a lua la cunoștință despre conținutul acestuia. Va rog să mă ajutati cu ceva sfaturi

Mulțumesc
Răspunde
 11-09-2024

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, inscrisurile prezentate de posta sunt considerate inscrisuri autentice si nu pot fi contestate decat prin inscriere in fals si prin plangere penala.
Art. 270 - Putere doveditoare C.pr.civ

(1) Înscrisul autentic face deplină dovadă, faţă de orice persoană, până la declararea sa ca fals, cu privire la constatările făcute personal de către cel care a autentificat înscrisul, în condiţiile legii.

(2) Declaraţiile părţilor cuprinse în înscrisul autentic fac dovadă, până la proba contrară, atât între părţi, cât şi faţă de oricare alte persoane.

Vedeti cum puteti proba si luptati-va sa demonstrati adevarul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.