Forum avocaţi > Civil

Poate cere anulare?

12-09-2024
Vizitator
Buna ziua,
Matusa mea a avut o executare silita care s-a incheiat in 2021. IN aprilie 2023 s-a trezit cu o alta executare silita pentru actualizare debit. A depus de aceasta data contestatie si a solicitat si constatarea clauzelor abuzive pentru contract printre care lipsa procent/suma dobanda penalizatoare din contract. Totodata a solicitat constatarea lipsei procesului verbal de cheltuieli de judecata - se pare ca acestea erau incluse in suma actualizata solicitata de creditor fara a fi dispuse si de executor.
Intrucat pe e-mail executorul i-a transmis niste acte care ulterior NU au fost depuse si la dosarul din instanta, a solicitat instantei sa ceara excutorului depunerea dosarului de executare in care filele sa fie numerotate ca proba. Instanta nu s-a pronuntat asupra acestui aspect, a anulat contestatia invocand existenta unui proces verbal de stabilire cheltuieli de la prima executare - cea care s-a terminat in 2021 , iar la lipsa dobanzi penalizatoare din contract a invocat ca desi aceasta lipseste exista in contract DAE , fara a da alte detalii sau cum se stabileste dobanda penalizatoare din DAE.

Din pacate matusa mea a fost atat de dezamagita de sentinta ca nu a depus apel in 10 zile cum era normal in iunie 2024. Am aflat acum de acesta sentinta si as dori sa stiu daca se poate anula si rejudeca, mai ales ca nu s-a pronuntat admis/respins asupra cerereii ei ca executorul sa depuna dosarul de executare cu peginile numerotate.

Totodata, a constatat ca desi i s-au retinut cu 50 lei mai mult , suma recunoscuta de creditor cand a solicitat inchiderea executarii silite, acesta suma nu i-a fost restituita. O poate cere inapoi?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.