Forum avocaţi > Civil

Act moștenire

28-10-2024
Vizitator
În anul 2021 tatăl meu a trecut toate bunurile materiale pe numele meu prin act de donație, eu fiind unicul moștenitor la acea vreme. Ulterior în 2024 el s-a recăsătorit și a făcut un copil. Acest copil, împreună cu mama lui au dreptul sa atace actul de donație? Mulțumesc frumos!
Răspunde
 08-11-2024

Din cunostintele mele actul de donatie se poate desface foarte usor de cine l-a intocmit ( tatal tau).
in ceea ce priveste copilul si mama lui cred ca prin instanta sa isi ceara drepturile .
PS: Nu sunt avocat dar vorbesc din experienta mea si cunostintele mele
Răspunde
 13-11-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Baclea Claudia a scris pe 28-10-2024:
În anul 2021 tatăl meu a trecut toate bunurile materiale pe numele meu prin act de donație, eu fiind unicul moștenitor la acea vreme. Ulterior în 2024 el s-a recăsătorit și a făcut un copil. Acest copil, împreună cu mama lui au dreptul sa atace actul de donație? Mulțumesc frumos!

După decesul tatălui, ceilalți moștenitori pot ataca în instanță actul de donație.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2024

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Baclea Claudia a scris pe 28-10-2024:

Revocarea donației pentru surveniență de copil era prev. în Codul Civil de la 1864 și a fost aplicabilă până la data de 01 octombrie 2011, când a intrat în vigoae Noul Cod Civil. Instituția a fost reformată prin eliminarea acestui caz de revocare a donațiilor, însă prevederile se mai aplică și astăzi pentru donațiile încheiate pe durata cât a fost în vigoare, cu excepția situației când copilul s-a născut începând cu data de 01 octombrie 2011.
La dvs nu este vorba despre revocarea pentru un asemenea motiv deoarece donația a fost făcută în anul 2021, sub imperiul prevederilor noului cod. Nu ar fi putut oricum să aibă loc revocarea chiar dacă donația era făcută înainte de 1 octombrie 2021 deoarece condiția din vechiul cod era ca donatorul să nu aibă copil în viață la momentul donației, în caz contrar donația este irevocabilă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.