Forum avocaţi > Civil

Contestare act notarial . revendicare imobiliara

13-11-2024
Vizitator
Mama mea a decedat acum 3 ani.
Am ramas in viata bunica mea de 84 ani si unchiul meu. Bunica mea are multiple AVC din anul 2009, e pe tratament cu cerebrolizin, starea ei fizica e buna dar mentala nu prea buna.Numai in ultimii 2 ani au fost chemati pompierii sa intre in casa pentru ca picase pe jos .
Cand mama mea a murit eu eram gravida in 10 zile, a fost o perioada dificila,a urmat nasterea etc.

La cateva luni dupa moartea mamei unchiul cauta actele apartamentului,spunea ca tatal meu le are , a depus plangere la politie , la chemat politia pe tatal meu pentru declaratii.

Zilele trecute am aflat ca unchiul meu a dus-o la notar pe bunica,unde i-a facut un contract de vanzare cumparare pe 5/8 din apartament , cota detinuta de bunica , eu si unchiul meu detinem restul in mod egal, pe 9000 euro desi valoarea apartamentului e de 60000 euro.
Banii au fost dati cash la notar in prezenta a doi martori. Bunica mea NU a semnat contractul, au fost 2 martori care au fost prezenti cand ea a luat la cunostinta,si pare ca nu a mai fost necesara semnatura ei.Contractul s-a facut in 2022 dar eu am aflat zilele trecute.

Unchiul meu a mutat-o pe bunica de la doctorul la care era de ani de zile la alt medic de familie(desi el e inca la acelasi medic, el nu s-a mutat ,a mutat-o doar pe bunica),si din informatiile care le am, a renuntat sa ii mai administreze cerebrolizinul , ii administreaza doar medicamentele de inima.

Am discutat astazi cu un avocat care mi-a spus ca eu nu am nici o calitate sa contest acel act de vanzare cumparare. Desi numele meu apare pe acel act ca avand cota parte deja din imobil.
Eu consider ca notarul a facut acte pe casa unui om care nu era in capacitatiile mintale sa faca acea vanzare.

Am 2 intrebari :
1. Ce ma sfatuiti sa fac ?
2. Pe viitor, cand bunica mea nu va mai fi in viata, din ce inteleg unchiul o sa detina 6.5 din 8 parti iar eu 1.5 . Ma va putea obliga sa vand partea mea din proprietate ? Legea imi da dreptul sa imi tin partea mea din apartament si sa o inchiriez ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.