Mama mea a decedat acum 3 ani. Am ramas in viata bunica mea de 84 ani si unchiul meu. Bunica mea are multiple AVC din anul 2009, e pe tratament cu cerebrolizin, starea ei fizica e buna dar mentala nu prea buna.Numai in ultimii 2 ani au fost chemati pompierii sa intre in casa pentru ca picase pe jos . Cand mama mea a murit eu eram gravida in 10 zile, a fost o perioada dificila,a urmat nasterea etc. La cateva luni dupa moartea mamei unchiul cauta actele apartamentului,spunea ca tatal meu le are , a depus plangere la politie , la chemat politia pe tatal meu pentru declaratii. Zilele trecute am aflat ca unchiul meu a dus-o la notar pe bunica,unde i-a facut un contract de vanzare cumparare pe 5/8 din apartament , cota detinuta de bunica , eu si unchiul meu detinem restul in mod egal, pe 9000 euro desi valoarea apartamentului e de 60000 euro. Banii au fost dati cash la notar in prezenta a doi martori. Bunica mea NU a semnat contractul, au fost 2 martori care au fost prezenti cand ea a luat la cunostinta,si pare ca nu a mai fost necesara semnatura ei.Contractul s-a facut in 2022 dar eu am aflat zilele trecute. Unchiul meu a mutat-o pe bunica de la doctorul la care era de ani de zile la alt medic de familie(desi el e inca la acelasi medic, el nu s-a mutat ,a mutat-o doar pe bunica),si din informatiile care le am, a renuntat sa ii mai administreze cerebrolizinul , ii administreaza doar medicamentele de inima. Am discutat astazi cu un avocat care mi-a spus ca eu nu am nici o calitate sa contest acel act de vanzare cumparare. Desi numele meu apare pe acel act ca avand cota parte deja din imobil. Eu consider ca notarul a facut acte pe casa unui om care nu era in capacitatiile mintale sa faca acea vanzare. Am 2 intrebari : 1. Ce ma sfatuiti sa fac ? 2. Pe viitor, cand bunica mea nu va mai fi in viata, din ce inteleg unchiul o sa detina 6.5 din 8 parti iar eu 1.5 . Ma va putea obliga sa vand partea mea din proprietate ? Legea imi da dreptul sa imi tin partea mea din apartament si sa o inchiriez ? |
|