Forum avocaţi > Civil

Refuzare evaluare imobil

20-11-2024
Vizitator
Bună seara. Am cumpărat un imobil in anul 2016. Vânzătorul imobilului se află în divorț. A primit o convocare pentru evaluarea imobilului vândut mie. El a trimis o declarație evaluatorului prin care declara că nu mai este proprietarul imobilului și nu poate asigura accesul la imobil. Evaluatorul a înștiințat instanța despre acest fapt. Instanța la ultima ședința a spus că dacă nu permit accesul la evaluator , va folosi forța și voi fi amendat. Menționez că nu sunt parte din proces. Am înțeles faptul că nu sunt obligat să primesc evaluatorul, chiar dacă voi fi amendat de jandarmerie. Deși nu înțeleg in baza căruia act juridic voi fi amendat. Mulțumesc
Răspunde
 22-11-2024

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca aveti actele de vanzare corecte si complete, efectuate prin notariat, si aveti deschis rolul fiscal pe numele dvs, intocmiti o adresa catre judecatorie la care sa anexati contractul si sa indicati pretul cu care ati cumparat. Fostul proprietar trebuie sa faca partajul; de vreme ce nu mai are imobilul in patrimoniu, se imparte pretul obtinut din vanzare.
Conditia este ca imobilul sa fie pe numele dvs, nu doar sa aveti vreun antecontract ori chitanta de mana.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2024
Vizitator
La taxele locale noi suntem înregistrați și plătim de 8 ani impozitul pe imobil. Am devenit proprietarii imobilului prin act de vânzare cumpărare notarial. Plata s a făcut atât cash la notar cât și prin OP. Cu referire la evaluarea imobilului, dacă nu permitem accesul expertului( nefiind parte în proces și nefigurand pe convocator) putem fi amendați și cum a spus instanța vor folosi forța? Mulțumim
Răspunde
 25-11-2024

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
În situația în care veți fi amendat, contestați amenda, însă trimiteți în prealabil un răspuns instanței, prin care să învederați faptul ca dvs sunteți proprietar si atașați dovezile în acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2024
Vizitator
Am făcut acest lucru. Cine mi a vândut imobilul a depus la instanța actul de vânzare - cumpărare, cf ul cu noii proprietari. Instanța dorește să se facă expertiza!
Răspunde
 28-11-2024
Vizitator
Menționez faptul că eu nu sunt parte din proces, nu apar pe convocatorul expertizei.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.