Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Solicitare de asistență juridică recuperare prejudiciu, și radiere autoturism

17-01-2025

Concret:
In speta domnul Sandu Adrian, cu domiciliul langa Pitesti (sat Smeura de Sus) detine declarativ un atelier de reparatii si o firma de tractari auto si m-a pagubit cu suma de 5000 de lei + dobanzi + imposibiliatea radierii din circulatie a autoturismului.

In acest moment autoturismul grav avariat este practic sechestrat in curtea dumnealui.
Domnul Sandu Adrian a refuzat in multe cazuri solutia medierii (ne intelesesem inclusiv pe suma de 5000 de lei avansul platit + 2500 de lei costul epavei).

Eu nu am nici o informatie despre locatia incare se afla si daca autoturismul circula sau nu pe strazi, reprezentand pericol extrem de grav daca a fost reparat totusi si pus in circulatie fara itp , caz in care eu as fi vinovat in acte daca autoturismul

In fapt:

In luna octombrie 2022, in urma unui accident de circulatie survenit in Pitesti, autoturismul meu marca Renault Symbol a fost grav avariat. In timp ce eu eram la Spitalul Judetean de Urgenta Arges pentru ingrijiri,
domnul Sandu Adrian (persoana care m-a pagubit), a fost trimis de catre politista care asigura degajarea intersectiei la Spitalul Judetean pentru a prelua cheile autoturismului si a-l putea sui pe platforma.

Seara, in timp ce ne deplasam spre locuinta dansului de langa Pitesti, in autoturismul dumnealui ne-a asigurat si pe mine si pe tatal meu ca are atat un service cat si experienta necesara si ca autoturismul se poate repara.

La momentul respectiv nu i-am dat un raspuns, dar, in uramatoarea luna ne-a asigurat si pe mine si pe sotia mea ca are experienta, piesele sunt deja cumparate sau pe cale sa le obtina si ca nu intelege de ce nu ma hotarasc asupra reparatiei.

Concret: in luna octombrie 2022 la statia de metrou Pacii din sectorul 6, in autoturismul dumnealui i-am inmanat cu act semnat ologral semnatde dumnealui si de mine suma de 5000 de lei pentru reparatia autoturismului, spunandu-mi ca intr-o luna este gata reparatia. Urma ca la final sa ii mai dau 2500 de lei.

Cu toate acestea, domnul Sandu Adrian gasea mereu motive de intarziere (pe care le pot dovedi cu conversatii purtate pe whatsapp).

Vazand ca sunt mintit mereu, in luna iulie 2023 am luat decizia de a depune plangere penala pentru infractiunea de inselaciune la Sectia 15 de Politie Bucuresti.

I-am explicat de nenumarate ori ca nu mai am incredere in dumnealui si ca am fost nevoit sa depun o plangere penala pentru inselaciune.

Plangerea penala pentru inselaciune din pacate a fost clasata in luna septembrie 2024 prin a doua ordonanta a procurorului ierarhic superior de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

In ordonanta de clasare si referatul politistului de la Biroul Investigatii Criminale se stipuleaza ca domnul Sandu Adrian a declarat (in mod fals evident) ca m-a invitat de mai multe ori langa Pitesti sa vad stadiul reparatiei si ce a fost facut (desi nu facuse nimic pana nu l-am amenintat cu plangerea penala pentru inselaciune).

In realitate, conform conversatiilor avute pe whatsapp, domnul Sandu Adrian nu doar ca nu m-a invitat niciodata, dar:
- mi-a si ascuns stadiul reparatiilor, prezentandu-mi in luna iunie 2023 interiorul altui autoturism similar (centurile din fata ale autoturismului spunand ca au scapat neatinse si ca nu trebuiesc schimbate)
- m-a amenintat subtil intr-un sms: (nu raspunzi, lasa...) Facandu-mi frica sa ma duc la locuinta dansului pentru a incerca sa iau epava autoturismului si a-l duce la remat pentru a-l putea radia din circulatie.

Desi ma intelesesem in multe cazuri cu el

Pana acum am urmat pasii procedurali (expusi in ordine invers cronologica):

02.09.2024 Ordonanta procuror mentinere solutie clasare
04.06.2024 Ordonanta procuror pentru clasare dosar
12.03.2024 cerere Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 pentru situatii agravante
26.02.2024 Ordonanta procuror pentru urgentarea solutionarii dosarului
17.01.2024 cerere Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 pentru urgentare
30.08.2023 raspuns Sectia 15 Politie ca au dosarul in lucru
09.08.2023 raspuns Sectia 15 Politie ca au dosarul in lucru
31.07.2023 depus plangere penala pentru Inselaciune Sectia 15 Politie

Va rog sa imi comunicati daca ma puteti ajuta cu:
- recuperarea prejudiciului de 5000 de lei
- obligarea domnului Sandu Adrian la cumpararea epavei contra sumei de 2500 de lei (asa cum s-a obligat) sau cu formalitatile de scoatere definitiva din circulatie si radiere a autoturismului sechestrat in curtea domnului Sandu Adrian

Va rog sa imi spuneti si daca depunerea a inca unei plangeri penale pentru Abuz de incredere in forma continuata (pentru a nu se prescrier fapta penala) ar ajuta cu ceva si daca ma puteti ajuta si in aceasta speta.

L-am somat pe domnul Sandu Adrian sa rezolvam macar cu actele de vanzare-cumparare pentru epava, dar de fiecare data ma asigura ca le trimite pe curier.

Ultima data mi-a comunicat ca le-a trimis pe curier in data de 20.12.2024 (dar pana acum nu le-am primit)

Adrian Mihailescu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.