Forum avocaţi > Civil

Răspundere delictuala

04-02-2025
Vizitator
Buna seara. In decembrie 2023 ,fratele meu a înregistrat la judecătorie o plângere împotriva mea, cu obiectul răspundere delictuala. S-a stabilit prima ședință de judecată în luna iunie 2024. Nu m-am prezentat. Soluția dată de instanta a fost de suspendare. Acum am văzut că apare o noua data pentru judecarea cauzei în luna februarie 2025. Poate fratele meu sa redeschidă procesul care a fost suspendat? Daca nu mă prezint ce se va întâmpla? Va rog frumos să mă lămuriți.Multumesc.
Răspunde
 05-02-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
După suspendare, fratele poate cere repunerea pe rol a procesului dacă nu mai subzistă motivele suspendării. Eu cred mai degrabă că termenul este pentru perimarea cauzei, ceea ce înseamnă că procesul se va încheia. Bineînțeles, fără pronunțarea unei soluții pe fondul cauzei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2025
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns.O zi frumoasa.
Răspunde
 09-02-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Gheorghe a scris pe 04-02-2025:
Buna seara. In decembrie 2023 ,fratele meu a înregistrat la judecătorie o plângere împotriva mea, cu obiectul răspundere delictuala. S-a stabilit prima ședință de judecată în luna iunie 2024. Nu m-am prezentat. Soluția dată de instanta a fost de suspendare. Acum am văzut că apare o noua data pentru judecarea cauzei în luna februarie 2025. Poate fratele meu sa redeschidă procesul care a fost suspendat? Daca nu mă prezint ce se va întâmpla? Va rog frumos să mă lămuriți.Multumesc.

Dacă nu s-a solicitat repunerea pe rol, este posibil ca la termenul stabilit să se pună în discuție perimarea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2025
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns.Va mai rog să îmi spuneți dacă există un interval de timp in care se poate cere reluarea cauzei.Fratele a înregistrat dosarul in decembrie 2023 și prima ședință de judecată a avut loc în iunie 2024.Atunci s a și suspendat cauza. Mulțumesc.
Răspunde
 10-02-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Perimarea este acea sancţiune care intervine în situaţia în care o cauză rămâne în nelucrare din vina părţii o anumită perioadă de timp, respectiv 6 luni. Prin reglementarea instituţiei perimării, ca sancţiune procedurală aplicabilă titularului unei cereri de chemare în judecată, care a lăsat-o în nelucrare din vina sa, nu este încălcat liberul acces la justiţie, ci acesta este supus condiţiei respectării unor exigenţe legale, determinate tocmai de necesitatea asigurării unui proces echitabil.

Constatarea perimării. Reguli procedurale. Perimarea se poate constata fie din oficiu de către instanţa de judecată, fie la cererea părţii interesate sau a procurorului, dacă participă la judecată. Este parte interesată nu numai pârâtul, intervenientul principal, intervenientul accesoriu în sprijinul pârâtului, intervenientul introdus în proces, ci şi reclamantul(972). Pentru constatarea perimării (din oficiu sau la cerere), judecătorul va dispune citarea părţilor de urgenţă şi va solicita grefierului să întocmească un referat asupra actelor de procedură în legătură cu perimarea.

Conluzie: Puteți chiar dvs să cereți să se constate că a intervenit perimarea.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2025
Vizitator
In septembrie2024 administratorul blocului s-a aruncat de la etajul 8 si a decedat.Exista suspiciunea ca a delapidat fondurile asociatiei de locatari.Dupa deces s-a descoperit ca presedintele asociatiei,cenzorul si membrii comitetului nu au controlat niciodata activitatea administratorului,presedintele afirmand ca a semnat in alb astfel incat datoria asociatiei catre furnizori fiind uriasa .S a stabilit fond lipsa gestiune care s-a repartizat proprietarilor in mod egal.Noul presedinte si noul comitet din care fac parte si membrii din vechiul comitet merg pe aceeasi linie.Ex:firma de curatenie nu a incasat banii din septembrie desi acestia au fost platiti de proprietari.Pot sa dau in judecata fostul si noul comitet pentru recuperarea fondului lipsa gestiune?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.