Forum avocaţi > Civil

Cota parte imobil

05-02-2025
Vizitator
Bună ziua , eu și fratele meu deținem o casă , eu dețin 1/2 , fratele meu 1/2 , nu ne înțelegem iar eu vreau să vând casa sau să o închiriez, el nu vrea . Ce pot face ?
Nu am bani să cumpăr și partea lui și nici invers astfel încât casa să rămână la o singură parte , iar el nu vrea nici să o vindem nici să o închiriem .
Plus casa nu se poate “impartii “ sa facem doua case și curte comuna .
Ce mă sfătuiți ?
Poate insta să-l oblige să vindem /inchiriem casa ?
Răspunde
 05-02-2025

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Da, instanta vă poate obliga sa vindeti casa si sa impartiti suma rezultata.
Dar, nu va sfatuiesc sa ajungeți la asa ceva deoarece veți ieși în pierdere: se va vinde la licitație și se va obține prețul cel mai mic.
Aveți opțiunea deschiderii unei acțiuni in instanta de iesire din indiviziune; solicitati sa vi se atribuie dvs.casa, urmand sa achitati o sulta catre fratele dvs.; ulterior puteti sa o vindeti sau sa o inchiriați.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrei a scris pe 05-02-2025:
Bună ziua , eu și fratele meu deținem o casă , eu dețin 1/2 , fratele meu 1/2 , nu ne înțelegem iar eu vreau să vând casa sau să o închiriez, el nu vrea . Ce pot face ?
Nu am bani să cumpăr și partea lui și nici invers astfel încât casa să rămână la o singură parte , iar el nu vrea nici să o vindem nici să o închiriem .
Ce mă sfătuiți ?

Va trebui sa va adresati instantei, pentru iesirea din indiviziune.

Puteți solicita fie atribuirea imobilului către un moștenitor, cu obligarea celuilalt la plata sultei, fie vânzarea imobilului și împărțirea sumei obținută din vanzare între moștenitori, conform cotelor deținute.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2025

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andrei a scris pe 05-02-2025:
Ce mă sfătuiți ?

Va trebui sa va adresati instantei, pentru iesirea din indiviziune.

Puteți solicita fie atribuirea imobilului către un moștenitor, cu obligarea celuilalt la plata sultei, fie vânzarea imobilului și împărțirea sumei obținută din vanzare între moștenitori, conform cotelor deținute.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.