Forum avocaţi > Civil

Proces de partaj

12-02-2025

Buna ziua,
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie.
In timpul casatoriei am cumparat un apartament pe care am trecut 50 - 50 %.
Eu am avut niste bani din mostenire. Se observa din extrasul de cont ca eu am platit majoritatea banilor, din banii obtinuti din acea mostenire.
Cu toate acestea, s-a dat sentinta care suna asa:
"Constată că părţile au dobândit în timpul căsătoriei, printr-o contribuţie egală de 50%, următorul bun....."
Contributia se vede foarte clar din extrasul de cont.
In motivarea sentintei, nu scrie nimic de art 340 NCC.
Mai mult, nu face nici o referire la extrasele de cont din care rezulta ca eu am cheltuit marea majoritate.
Practic, acest proces a fost degeaba, nu a tinut cont de nici o proba pe care am depus-o.
Sentinta a ramas tot 50 - 50%.
Bineinteles ca am facut apel, acum astept sa se comunice cand incepe apelul.
am inteles ca de regula, la apel se mentine decizia din prima sentinta.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Taxa de timbru nu am platit-o inca, trebuie sa astept sa imi comunice judecatoria cat trebuie sa platesc?
Multumesc pentru orice sfat care ma poate ajuta.
Răspunde
 12-02-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ce ați cerut la instanța de fond, să se constate că ați avut o cotă majoră (mai mare decât cota prezumată e lege, de 1/2) ? În masa partajabilă mai există și alte bunuri ? Aveți copii, asta fiind important deorece, după caz, se consideră că munca femeii în gospodărie și pentru creșterea copiilor trebuie avută în vedere atunci când se ia în discuție contribuția părților la dobândirea bunurilor comune.
Dacă toți banii obținuți din vânzarea bunului moștenit s-ar fi folosit la cumpărartea apartamentului, atunci acel apartament ar fi fost bun propriu, nu bun comun.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2025
Vizitator
La instanta de fond am cerut sa se constate ca am avut cota majora. referitor la bunurile comune, ea a spus sa nu mai facem expertiza, ea a plecat cu un laptop, celelalte sa ramana la mine. Nu avem copii. Banii obtinuti din mostenire,nu ajungeau pentru cumpararea apartamentului, de aceea a mai pus si ea bani care reprezentau 15 % din valoarea apartamentului,asta se observa din extrasul meu de cont.
Răspunde
 13-02-2025
Vizitator
Am uitat sa precizez, ea s-a mutat cu amantul cu care sta si in prezent
Răspunde
 13-02-2025
Vizitator
in timpul casatoriei, am facut un credit de nevoi personale, dupa ce a plecat ea din casa am platit numai eu (creditul era doar pe numele meu). Am mai schimbat si centrala, pt ca se stricase. De aceste lucruri nu se tine cont? in sentinta nu spune nimic de creditul bancar, desi eu am cerut. De faptul ca numai eu platesc intretinerea nu trebuie sa se tina cont?
Răspunde
 13-02-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pentru credit, trebuia să cereți să se constate că aveți un drept de creanță pentru 1/2 din ratele pe care le-ați plătit singur. Întreținerea o plătește cel care locuiește în apartament, doar cheltuielile de întreținere, conservare a imobilului și impozitele trebuie suportate de către ambii proprietari.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2025
Vizitator
Imi cer scuze ca intreb din nou, nu am inteles
"Întreținerea o plătește cel care locuiește în apartament, doar cheltuielile de întreținere, conservare a imobilului și impozitele trebuie suportate de către ambii proprietari."

Intretinerea si cheltuielile de intretinere nu sunt acelasi lucru?
Eu platesc cheltuielile de intretinere (intretinerea), eu am platit centrala. Avem si cheltuieli de reparatii la bloc (care au fost dupa plecarea fostei din apartament). In prezent este restanta,
deoarece eu am platit jumatate din aceste cheltuieli.
Răspunde
 13-02-2025
Vizitator
Bineinteles, gazul, curentul - tot eu le platesc
Răspunde
 13-02-2025

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Întreținerea imobilului, de ex: reparații etc

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.