Forum avocaţi > Civil

Prejudiciu cauzat

20-05-2025
Vizitator
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat,
Aș avea nevoie de expertiza dvs. în calitate de avocat specializat pentru a analiza și evalua un posibil demers legal împotriva companiei “X firma” în legătură cu un angajament de angajare nerespectat.
Contextul pe scurt:
•La data de 18.02.2025, am fost recrutat pentru un rol în cadrul companiei.
•Pe 11.03.2025, am fost informat telefonic că am fost selectat pentru angajare.
•Pe 24.03.2025, am primit oferta oficială, după finalizarea întregului proces de recrutare: interviuri, teste de aptitudini și cunoștințe, evaluări profesionale și medicale.
•Am efectuat vizita medicală de medicina muncii și am transmis toate documentele solicitate de angajator.
•Mi s-a comunicat că activitatea urma să înceapă la 05.05.2025, urmând să semnăm contractul de muncă.
•Ulterior, semnarea contractului a fost amânată în mod repetat, timp de aproximativ două săptămâni, fără explicații clare.
•Pe 08.05.2025, la 3 zile după termenul stabilit pentru începere, am fost informat telefonic că angajarea nu va mai avea loc, fiind invocată „anularea proiectului”.
Această decizie, comunicată cu întârziere și fără transparență, a avut un impact negativ semnificativ:
•Am refuzat alte oferte de angajare, în baza unui angajament ferm care s-a întins pe parcursul a 11 săptămâni (18.02–08.05.2025).
•Mi-a fost cauzat un prejudiciu material, profesional și moral din mai multe puncte de vedere personale si profesionale.
Acțiuni întreprinse:
Am transmis companiei o notificare prealabilă privind prejudiciul cauzat de anularea angajamentului de angajare, solicitând:
•Achitarea sumei de 50.400 RON (reprezentând compensația a 4 salarii nete, care ar fi rezultat in termenul de proba pentru acest rol de “Head of department”), în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării.
•Acceptarea unei proceduri amiabile de conciliere sau mediere.
Menționez că nu am primit niciun răspuns, fiind complet ignorat.
În notificare am precizat că, în lipsa unui acord:
•Îmi rezerv dreptul de a acționa în instanță compania, pentru recuperarea integrală a prejudiciului, daune morale, cheltuieli de judecată și penalități.
•Voi depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru posibile abuzuri în procesul de recrutare.
Consider că mi-au fost încălcate cel puțin următoarele drepturi daca nu si altele de care nu sunt informat:
1.Răspunderea civilă delictuală pentru prejudiciu cauzat prin faptă ilicită
 • Cod Civil – art. 1349 alin. (1) și (2)
 • Cod Civil – art. 1357 alin. (1)
2.Lipsa de bună-credință în faza precontractuală
 • Cod Civil – art. 1183
3.Afectarea interesului legitim și a încrederii rezonabile
 • Principii generale de drept civil
Vă rog să-mi comunicați dacă, în opinia dvs. juridică, cazul meu prezintă suficiente temeiuri și forță probatorie pentru a putea fi susținut cu șanse rezonabile într-o acțiune în instanță. Simt că am fost înșelat, mințit și tratat cu lipsă de respect, iar această situație mi-a afectat profund starea emoțională și stabilitatea profesională. Consider că este nedrept ca o persoană nevinovată să suporte consecințele unor decizii sau erori care aparțin exclusiv angajatorului.

Multumesc!????
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.