|
02-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| Buna ziua, Vreau sa ma reprezint singura impotriva Orange, SRL care imi furnizeaza servicii de cablu tv si internet, la domiciliu. 1) De mai bine de 2 saptamana serviciile de internet pentru care am platit in avans, sunt limitate doar intre orele 11:00 si 18:00. Intre orele 18:00 si 11:00 adoua zi, nu am internet. 2) Cu o saptamana in urma am formulat o notificare legala prin care i-am atentionat in aceasta privinta si le-am acordat timp de 48 de ore pentu a remedia problema. I-am avertizat cu chemare la judecata. Notificarea am trimis-o prim email. Am primit confirmare de primire dar nu am primit ici un fel de raspuns de la Orange. De cand am trimis notificarea, se pare ca mi-au mai alocat cateva ore in plus de internet. Acum primesc internet intre orele 9:00 si 20:00. 3. Nu sunt acasa, iar sediul local Orange nu vrea sa discute cu fiul meu deoarece nu e titular pe contract. Cam astea sunt detaliile „de fapt” iar „in drept” nu sunt sigura de articolul/articolele care sunt aplicabile. Daca binevoiti, va rog sa ma sfatuiti cu privire la articolul legii care trebuie sa il invoc. Va multumesc. | |
|
|
|
03-09-2025 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Și ce doriți mai exact: rezilierea contractului, daune, obligarea la respectarea clauzelor contractuale? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-09-2025 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Și ce doriți mai exact: rezilierea contractului, daune, obligarea la respectarea clauzelor contractuale? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| |
|
|
03-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| daune si obligarea la respectarea clauzelor contractuale? | |
|
|
|
03-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| |
|
|
04-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| In primul rand daune si in al doilea rand obligarea la respectarea clauzelor contractuale pentru ca mai am doar 2 luni pina expira contractul. | |
|
|
|
05-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| Ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Va rog. | |
|
|
|
09-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? | |
|
|
|
09-09-2025 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Fiind vorba de o legatuRa contractuaLa, va recomand ca prim pas sa studiati cu atentie remediile pe care vi le ofera contractul. Sa aveti grija apoi sa respectati NEAPARAT procedura indicata de ei pentru depunerea reclamatiilor. Furnizorii de servicii de telefonie, internet sau televiziune au obligația de a afișa pe paginile proprii de internet procedura privind soluționarea reclamațiilor. Totodată, procedura de soluționare a reclamațiilor trebuie să cuprindă și informații cu privire la soluționarea litigiilor, în cazul în care acestea nu au putut fi soluționate pe cale amiabilă. Daca nu va rezolvati problema, puteti sesiza ANCOM. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| Nu stiu daca ati citit in intregime mesajul initiaL. RECLAMATIA A FOST FACUTA DEJA. EVIDENT CA PROBLEMA E NEREZOLVATA DIN MOMENT CE AM FORMULAT CEREREA DE CHEMARE LA JUDECATA. VREAU SA STIU CARE E ARTICOLUL LEGII PENTRU NERESPECATREA REGULILOR DE CONTRACT IN SITUATIA DE FATA, CA SA IL INVOC. | |
|
|
|
09-09-2025 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Am citit mesajul dvs, insa eu v-am sugerat sa analizati daca ati respectat procedura de sesizare a reclamatiilor care este parte integranta a contractului, pentru ca nu orice tip de notificare se califica. Cod civil Art. 1.166 - Noţiune Contractul este acordul de voinţe dintre două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic. Art. 1.270 - Forţa obligatorie (1) Contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante. 1.350 - Răspunderea contractuală (1) Orice persoană trebuie să îşi execute obligaţiile pe care le-a contractat. (2) Atunci când, fără justificare, nu îşi îndeplineşte această îndatorire, ea este răspunzătoare de prejudiciul cauzat celeilalte părţi şi este obligată să repare acest prejudiciu, în condiţiile legii. (3) Dacă prin lege nu se prevede altfel, niciuna dintre părţi nu poate înlătura aplicarea regulilor răspunderii contractuale pentru a opta în favoarea altor reguli care i-ar fi mai favorabile. La cele de mai sus, se adauga prevederile din legile speciale din domeniul comunicatiilor electronice. Va mai pot spune ca pentru ca răspunderea contractuală să ia naștere, este necesar să fie îndeplinite, cumulativ, patru condiții: - existența unei fapte ilicite care constă în nerespectarea obligației (neexecutarea, executarea necorespunzătoare sau cu întârziere a acesteia); - existența unui prejudiciu; - raportul de cauzalitate între faptă și prejudiciu; - vinovăția debitorului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-09-2025 |
 | Denisa Vizitator |
| |
|
|
|
|
Răspuns rapid |