|
04-09-2025 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua, In cazul in care doresc sa solicit repunerea pe rol a unei cauze suspendate conform art 242 trebuie sa platesc si o taxa de timbru? Totusi, suspendarea procesului s-a facut in baza art 242 intrucat eu nu am primit conmunicarile anterioare ale instantei si la termenul sedintei de judecata nu am depus taxa de copie dosar. | |
|
|
|
08-09-2025 |
 | Cosmina ✓ Baroul Sibiu 0740863366 avocat.cosminadancu@gmail.com
|
| Bună seara, Dacă procesul s-a suspendat din culpa dvs. (pentru ca nu v-ați îndeplinit anumite obligații impuse de către instanță) pentru cererea de repunere pe rol trebuie să plătiți o taxă de timbru în cuantum de 50% din taxa judiciară de timbru pe care ați plătit-o inițial pentru cererea a cărei judecare a fost suspendată. În schimb, dacă apreciați ca suspendarea judecății cauzei s-a dispus în mod greșit, fără ca dvs. să aveți vreo culpă (și puteți dovedi acest lucru) soluția este să formulați o cerere de recurs împotriva încheierii de suspendare, iar pentru aceasta nu trebuie să plătiți nicio taxă de timbru. | Av. Dancu Cosmina Ofer consultanță juridică și reprezentare în domeniul dreptului civil și penal: Telefon: 0740 863 366 E-mail: avocat.cosminadancu@gmail.com | |
|
|
|
|
09-09-2025 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua, As avea o întrebare, de când incepe să curgă termenul de recurs , de la pronunțarea soluției sau de la comunicare? În hotărârea de suspendare scrie doar Cu recurs separat.Multumeac | |
|
|
|
09-09-2025 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Taxa de timbru pentru cererea de repunere pe rol este stabilită în cuantum de 50% din taxa judiciara de timbru, pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată, din culpa părţilor, în conformitate cu art. 9 lit. g) din O.U.G. nr. 80/2013. Asupra suspendării judecării procesului instanţa se va pronunţa prin încheiere, care poate fi atacată cu recurs, în mod separat, la instanţa ierarhic superioară. Când suspendarea a fost dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, hotărârea este definitivă. In ceea ce priveste recursul, acesta se poate declara cât timp durează suspendarea cursului judecării procesului, atât împotriva încheierii prin care s-a dispus suspendarea, cât şi împotriva încheierii prin care s-a dispus respingerea cererii de repunere pe rol a procesului. Sa aveti in vedere ca in 6 luni se poate invoca perimarea. Cererea de recurs se taxeaza cu 20 de lei. Art. 25 - (1) Se taxează cu 20 lei cererile pentru exercitarea apelului sau, după caz, a recursului împotriva următoarelor hotărâri judecătoreşti: b) încheierea de suspendare a judecării cauzei; | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-09-2025 |
 | Ana Vizitator |
| Buna ziua, Multumesc pentru raspuns. Problema este ca suspendarea procesului s-a facut pentru ca eu nu am primit citatia prin care se solicita plata taxa copie dosar.Am solicitat prin cererea initiala comunicarea prin email si ulterior, inca inainte de primultermen am solicitat acces dosar electronic si comunicare prin email. Instanta insa a comunicat doar prin posta conform procesului verbal de la dosar , dar eu nu am gasit nimic in cutia postala. Inclusiv incheierea de suspendare a fost comunicata prin posta. Am solicitat copisau recomunicare care s-a facut la 3 luni de la comunicarea initiala. In acest caz de cand curge termenul de 6 luni pt perimare, de la pronuntarea hotararii sau de la recomunicare? | |
|
|
|
09-09-2025 |
|
| Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă, in cazul de fata de la recomunicare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-09-2025 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ana a scris pe 09-09-2025: Buna ziua, As avea o întrebare, de când incepe să curgă termenul de recurs , de la pronunțarea soluției sau de la comunicare? În hotărârea de suspendare scrie doar Cu recurs separat.Multumeac Termenul curge de la comunicarea hotărârii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-09-2025 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ana a scris pe 09-09-2025: Buna ziua, Multumesc pentru raspuns. Problema este ca suspendarea procesului s-a facut pentru ca eu nu am primit citatia prin care se solicita plata taxa copie dosar.Am solicitat prin cererea initiala comunicarea prin email si ulterior, inca inainte de primultermen am solicitat acces dosar electronic si comunicare prin email. Instanta insa a comunicat doar prin posta conform procesului verbal de la dosar , dar eu nu am gasit nimic in cutia postala. Inclusiv incheierea de suspendare a fost comunicata prin posta. Am solicitat copisau recomunicare care s-a facut la 3 luni de la comunicarea initiala. In acest caz de cand curge termenul de 6 luni pt perimare, de la pronuntarea hotararii sau de la recomunicare? De la recomunicare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-09-2025 |
| Termenul de perimare curge de la ultimul act dfe procedură, iar în cazul dvs acsta îl constituie recomunicarea. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-09-2025 |
 | Ana Vizitator |
| Multumesc pentru raspunsuri. Din ce am inteles din raspunsurile primite, daca depun cerere de reluare judecata platesc o taxa de50% din valoarea initiala, dar daca depun recurs nu platesc taxa? | |
|
|
|
23-09-2025 |
|
| Cererea de recurs se taxeaza cu 20 de lei. Art. 25 - (1) Se taxează cu 20 lei cererile pentru exercitarea apelului sau, după caz, a recursului împotriva următoarelor hotărâri judecătoreşti:... b) încheierea de suspendare a judecării cauzei;... | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-10-2025 |
| Ana a scris pe 22-09-2025: Multumesc pentru raspunsuri. Din ce am inteles din raspunsurile primite, daca depun cerere de reluare judecata platesc o taxa de50% din valoarea initiala, dar daca depun recurs nu platesc taxa? Daca formulati recurs, achitati taxa de timbru pentru recurs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |