Forum avocaţi > Civil

Termenele OUG nr. 31/2025 si intrarea in legalitate a unui pod amenajat in mansarda

16-10-2025

Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu OUG nr. 31/2025 ce aduce modificari in materie de urbanism si autorizarea constructiilor.
Ma intereseaza noul termen limita de raspuns al institutiilor, care specifica 15 sau 30 de zile, dupa caz, si aprobarea tacita a documentatiei in cazul in care aceste termene sunt depasite si nu se cer actualizari sau nu se comunica o respingere motivata.

Ieri, am depus la primarie un dosar in vederea intrarii in legalitate(emiterea unui certificat de atestare a edificarii constructiei) a unui pod compartimentat cu materiale usoare/amenajat in mansarda in anul 2015, fara autorizatie. Dosarul contine toate documentele necesare, inclusiv expertiza tehnica si memoriu arhitectural actualizat, totul este in regula din acest punct de vedere.

Intrebarea mea este: pot benefecia de aceste noi termene si de aprobarea tacita pentru intrarea in legalitate prin emiterea unui certificat de edificare a constructiei? Nu face parte din acelasi domeniu al urbanismului si autorizatiilor de construire?

Mentionez ca firma care s-a ocupat de intocmirea si depunerea dosarului mi-a spus ca nu crede ca pot beneficia, dar pot sa incerc.
De asemenea, chitanta primita de la registratura specifica un termen de solutionare de 30 de zile.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.