Forum avocaţi > Civil

Lichidare firma cu echivalare plata dividende cu vanzare masina la As.unic

14-01-2026

La 76 ani vreau sa lichidez firma - un SRL din 1992.Sunt Asociat unic, sotia a ramas ultima angajata, s-a pensionat si se va retrage, eu m-am retras ca angajat inca din 2022.
Am doua masini pe firma, 2008-Honda si 2017-Skoda.Eu nu mi-am incasat insa diferenta de cca 20.000 euro, din dividendele anului 2020, dupa care firma a cazut rapid, si prin retragerea mea si ca salariat, ramanand doar ca patron.
Intrebarea 1 - evaluand masinile la 500 respectiv 2000 euro, le pot "cumpara" in contul unei parti, din dividendele cuvenite, restante, neincasate? Logic da, dar legile nu prea sunt logice!
Intrebarea 2 - cat ar costa lichidarea firmei, cu un avocat, eu cat mai putin implicat la deplasari, la 76 ani?
Multumesc - diaconuilarion@gmail.com
Răspunde
 15-01-2026

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți face dizolvarea și lichidarea simultană a firmei, mai ales că există doar un asociat și nu sunt probleme de lichidare. Veți prelua după lichidare bunurile socetății. După lichidare se face radierea firmei (a 2-a etapă).

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.